Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verilerine göre 2024 yılının sonuna kadar Türkiye’de toplam 190 milyon numara taşıma işlemi yapıldı. Yüksek abonelik ücretleri nedeniyle müşteriler operatör değişikliğine gidiyor. Aynı tarifeyi eski müşteriye yeni müşteriden iki kat fazla fiyata satan GSM operatörleri sadakatsiz müşteriler oluşturuyor. Taahhüt süresi dolanlar, yüksek faturalarla karşılaştıkları için hat taşıyanlara uygun fiyat veren başka operatöre geçiş yaparken, bu sonuçla birlikte Türkiye’de numara taşıma Avrupa’nın 4 katına çıktı.
Ekonomim'de yer alan habere göre yeni müşteriye en düşük fatura ortalama 200 TL’ye sunulurken, eski müşterinin faturası ortalama 400 TL'ye kadar çıkabiliyor. Uzmanların değerlendirmelerine göre ise operatörlerin fiyat stratejilerini gözden geçirmesi gerekiyor. Kısa vadede tüketici lehine gibi görünen bu tablo, uzun vadede hem hizmet kalitesini hem de altyapı yatırımlarını olumsuz etkileyebilir.
Mobil Kullanıcı Başına Ortalama Gelir oranı ise Avrupa'nın oldukça gerisinde olduğu görülüyor. Mobil hizmetler yıllık bazda ortalama yüzde 76 artarak 130 liradan 230 liraya çıktı. Bu artışın nedeni kur farkları ve özellikle yüksek veri tüketimiyle gelen faturalı tarife büyümesiyle açıklanıyor.
BTK’nın raporundan derlenen bilgiye göre ise faturalı abonelerin sayısı faturasızlara kıyasla daha hızlı artış gösteriyor. Faturalı hat kullanıcı sayısı 1 yılda yüzde 15,8 yani 8,6 milyon kişi artarak, 62,9 milyon oldu. Faturalı aboneler, daha yüksek veri kullanımına sahip oldukları ve daha uzun süreli müşteri bağlılığı sundukları için operatörler tarafından daha fazla teşvik ediliyor. Artan mobil internet kullanımıyla birlikte, bol GB içeren internet paketleri (özellikle 10 GB ve üzeri) daha çok tercih ediliyor.
Sözcü
Prof. Dr. Engin Arık 'Türkiye'de muazzam bir TORYUM rezervi keşfettik, 1 tonu 1 milyon ton petrole eşit' dedi ve uçağı düştü !504 izlenme
pkk'lı Bahoz Erdal öldürüldü iddiasının videosu !1149 izlenme
‘Bilal’i alacaklar engelle’1143 izlenme
Çevik Bir cezaevinden çıktı41 izlenme
Zamlardan bunalan pazarcı esnafı fiyatları Diyanet'in fetvasıyla savundu 'Fiyatları tayin eden Allah’tır'45 izlenme
CHP'ye 'kurultay' soruşturması! İmamoğlu dahil olduğu 12 kişi hakkında ceza talep edildi14 izlenme
Kayyumlar boş durmuyor: Acele satışa çıkardılar!26 izlenme
AKP'li Esenler Belediyesi'ndeki müdürün işçileri tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı: “Herkes ekmeğine baksın, ekmeğinizden olmayın”41 izlenme
Antalya Valiliği ve Akdeniz Üniversitesi KYK yurtlarındaki intihar iddialarını doğruladı
Kışlalı'nın eşinden duygusal mesaj
AKP'de kazan kaynıyor: Süleyman Soylu, Hulusi Akar ve Binali Yıldırım Erdoğan'a cephe mi alıyor?
Şalvar güzellemesi yapan Bilal Erdoğan'a yorum yağdı: "Başına da bir fes geçir"