ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir araya geldiği zirvede serbest bırakılma talebiyle görüşülen rahip Andrew Craig Brunson’un, ‘örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği’ gerekçesiyle 15 yıla kadar, ‘devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek’ suçlamasıyla İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanıyordu.
İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, ABD’li rahip Andrew Craig Brunson hakkında, adli kontrolle ‘ev hapsi’ne alınmasına karar verdi. Rahip Brunson hakkında yurtdışına çıkış yasağı da getirildi.
ABD DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İzmir’de tutuklu bulunan ve bugün şartlı olarak tahiliye edilen rahip Brunson ile ilgili sosyal medyadan bir açıklamada bulundu. Pompeo, ‘karardan memnunuz ancak yeterli değil’ ifadelerini kullandı.
EVİNE GETİRİLDİ
Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 35 yıl hapsi istenen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson, ‘ev hapsi’ kararı üzerine tahliye edildiği Buca Kırıklar’daki İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden, İzmir’in Konak ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’ndeki evine getirildi. Brunson’ı eve getirilişi sırasında arkadaşları tezahüratlarla karşıladı. Apartmanda oturan komşuları da pencere ve balkonlardan izledi.
Brunson’u görüntülemeye çalışan basın mensuplarından bir kameraman ise yere düşüp omzunu incitti.
ABD’Lİ PAPAZ BRUNSON, İZMİR BUCA F TİPİ KIRIKLAR CEZAEVİ’NDEN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EŞLİĞİNDE ÇIKMASININ ARDINDAN EVİNE GETİRİLDİ.
Kalabalık bir grup tarafından karşılanan Brunson'ı evinin önünde yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu takip etti.
VATANDAŞLAR SEVİNENLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Rahip Brunson’un evine getirilmesinin ardından apartmanın önünde toplanan dostları, sevinçlerine şarkı söyleyip, dans ederek ifade ettiler. Mahalledeki bazı kişiler ise bu duruma kızıp, “Burası bizim toprağımız. Bu ülke bizim” diyerek tepki gösterdi. Vatandaşlardan biri, cep telefonuyla tepki gösterenleri görüntüleyen bir kişinin üzerine yürüdü. Araya girenler gerginliğin büyümesini önledi. DHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/abdlirahipbrunsonaevhapsi2540278/
Sansür Yasa'sını Meclis'ten geçirip hatıra fotoğrafı çektirdiler!39 izlenme
Ekonomist Babuşcu açıkladı: "Bu ürünlere seçim sonrası zam gelecek"27 izlenme
Bütçeye ÖTV ve ceza dopingi9 izlenme
Gaziantep'teki kar esaretinde son durum: 900 araç mahsur49 izlenme
Türk süt imparatoru sektöre veda etti20 izlenme
Utandıran rapor: Türkiye'de her dört kişiden biri yardıma muhtaç!23 izlenme
TOKİ yüzde 80 zam yaptı, vatandaş isyan etti!40 izlenme
Merkez Bankası rezervlerinde büyük erime!35 izlenme
Zam yağmuru kapıda! Tarımda gübre krizi bu ürünleri vuracak
Jet Fadıl davasında şikâyetçiler dinlendi "Resulullah soyundan geldiğini söyledi, buna güvenerek hareket ettik"
Şehit annesi AKP’lileri ve MHP’lileri şehitlikten kovdu! “Utanmıyor musunuz yanıma gelmeye, benim yanına gelmeyin! O Devlet Bahçeli’ye oy verdim, elim kırılsın!”
Erdoğan 'Futbolcuyken bile kırmızı görmedim' demişti, gerçek başka çıktı: Kırmızı kartı nasıl gördüğünü kendi anlatmış