ABD merkezli The New York Times’ın ABD istihbaratına dayandırdığı habere göre İran, savaşa katılması halinde Orta Doğu’daki ABD üslerini vurmak için plan hazırladı.
ABD yetkilileri tarafından gözden geçirilen belgelere göre Tahran’ın bu hazırlıkları savaşa ABD’nin dahil olması halinde direkt uygulamaya geçirilecek. ABD halihazırda bölgeye savaşa katılması halinde savaş jetlerine destek sağlayacak onlarca yakıt ikmal uçağı sevk etti.
Yine belgelerde yer alan bulgulara göre İran’da bulunan Fordow nükleer tesisi büyük önem taşıyor. ABD’nin Fordow tesisine yönelik bir saldırıda İsrail’e katılması halinde Yemen’deki Husilerin “neredeyse kesin” olarak Kızıldeniz’deki İsrail destekçisi gemileri vurmaya başlayacağı, Irak ve Suriye’deki “İran yanlısı” milis güçlerinin de ABD üslerini hedef alacağı belgedeki endişeler arasında.
Bu gelişmelerin ışığında Orta Doğu’daki ABD askerleri de “yüksek alarm” durumuna geçirildi. NYT’ye göre ABD’nin bölgede 40 binden fazla askeri bulunuyor.
Haber kapsamında ulaşılan iki İranlı yetkili de İsrail’in saldırılarına katılması halinde ABD’nin Orta Doğu’daki üslerine saldıracaklarını doğruladı. Aynı zamanda ABD’nin saldırıları gerçekleştirmek için kullandığı herhangi bir Arap ülkesinin ev sahipliği yaptığı üslere de saldırılacağı belirtildi.
Bugün ABD merkezli CBS News, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in Fordow başta olmak üzere İran nükleer tesislerine yönelik saldırılarına katılmayı planladığını öne sürdü. Ancak Trump’ın danışmanları arasında böyle bir hamle için fikir birliği olmadığı not edildi.
Türkiye silah satışında çığır açtı40 izlenme
Ekonomistlerden çarpıcı uyarı! "Yeniden bir kur fırtınasıyla karşılaşılabilir"65 izlenme
'Şikâyet ettiği her şeyi yapan siyasi: Erdoğan!'39 izlenme
Boğaziçili öğrencilerden ‘Padişah’ klibi “Seni bir eylemle rezil ederim!”81 izlenme
Melih Gökçek rezil oldu ! Ankapark'taki 'roller coaster'da mahsur kaldı !328 izlenme
Bu ne u dönüşü Tahsin Bey!19 izlenme
‘İktidar tarımı bitiriyor’209 izlenme
AKP'li vekilden '2 kızının ve kardeşinin işe giriş torpilini' yazan gazetecilere dava!99 izlenme
Esenyurt kayyumunun atadığı ilk başkan yardımcısı AKP'li oldu!
‘Suçlular nasıl serbest dolaşıyor?’ sorusunun cevabı: Türkiye, yaklaşık 350 bin mahkum ve tutuklu sayısıyla Avrupa’da lider!
Filipinler'de meydana gelen 7,4'lük depremde yaşanan panik anları
Sedat Peker'in ifşa ettiği kirli ilişkiler ağında gözlerden kaçan detay!