Mutfakların vazgeçilmezi olan ayçiçek yağına zam geliyor.
Dünya gazetesinde yer alan habere göre, uluslararası piyasada artan fiyatların iç pazara da yansıyacağını ifade eden sektör temsilcileri, bayram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağının fiyatında yüzde 10’luk bir artışın yaşanabileceğini belirtti.
Sıcak hava koşulları, Hindistan ve Avrupa’dan artan talebin artmasının yanı sıra Ukrayna’da ayçiçek çekirdeği stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi nedeniyle ham yağ fiyatlarını tetikledi. Son 1 ayda ham ayçiçek yağının fiyatı yüzde 20’ye yakın yükselerek, 870 dolardan 1.030 dolara çıktı.
Şu anda zincir marketlerin kendi markalı 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 195 lira seviyesinde bulunuyor. Markalı ürünlerin fiyatı ise 250 ile 279,95 lira arasında değişiyor.
Kadooğlu Yağ Sanayi İthalat Müdürü Muzaffer Yıldırım zam sonrası oluşacak fiyatlamayla ilgili “5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 300 lira olması da çok mümkün gözükmüyor. Fiyat 230 ile 250 lira civarına gelebilir. Fiyatın olması gereken seviye ise maksimum 250 lira civarında olur” dedi.
Kaynak: Dünya
Bir genç 'Ekonomi çok güzel' diyen yalancı kadını tuş etti, kadın utanmadı bile27 izlenme
Oktar bağlantısı ortaya çıkmıştı: TCDD'den istifa eden isim 'Bakan Müşaviri' yapılmış!48 izlenme
Elektriğe % 27 zam yapıldı!699 izlenme
CHP otobüsüne el sallayan başörtülü genç kızın başına bakın ne geldi !13767 izlenme
YSK’dan ara karar! MHP’nin talebi kabul edildi254 izlenme
Millet bahçelerine 1 ayda 1.5 milyar lira26 izlenme
Türkiye'nin tarım haritası yeniden çizildi: Artık ithalat haritası!85 izlenme
Yanığa ne iyi gelir?27 izlenme
Oğuzhan Asiltürk'ün, 'Cumhur İttifakı' sevdasının altından yeğene ihale çıktı!
Orman yangınlarıyla amansız mücadele sürüyor! Bursa ve Karabük yangınlarında son durum
Beyoğlu'nda mahalle muhtarları Ahmet Misbah Demircan için Tunus'a gitti
İmamoğlu'nun avukatı: "Hukuksuzluğu aşacağız, umutsuzluğa yer yok"