Mutfakların vazgeçilmezi olan ayçiçek yağına zam geliyor.
Dünya gazetesinde yer alan habere göre, uluslararası piyasada artan fiyatların iç pazara da yansıyacağını ifade eden sektör temsilcileri, bayram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağının fiyatında yüzde 10’luk bir artışın yaşanabileceğini belirtti.
Sıcak hava koşulları, Hindistan ve Avrupa’dan artan talebin artmasının yanı sıra Ukrayna’da ayçiçek çekirdeği stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi nedeniyle ham yağ fiyatlarını tetikledi. Son 1 ayda ham ayçiçek yağının fiyatı yüzde 20’ye yakın yükselerek, 870 dolardan 1.030 dolara çıktı.
Şu anda zincir marketlerin kendi markalı 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 195 lira seviyesinde bulunuyor. Markalı ürünlerin fiyatı ise 250 ile 279,95 lira arasında değişiyor.
Kadooğlu Yağ Sanayi İthalat Müdürü Muzaffer Yıldırım zam sonrası oluşacak fiyatlamayla ilgili “5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 300 lira olması da çok mümkün gözükmüyor. Fiyat 230 ile 250 lira civarına gelebilir. Fiyatın olması gereken seviye ise maksimum 250 lira civarında olur” dedi.
Kaynak: Dünya
Vatandaştan Meral Akşener yorumu: "Yelkenleri şişirmiş Cumhur İttifakı'na gidiyor. Merkez sağda ancak top toplayıcı olur"38 izlenme
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek yaşamını yitirdi130 izlenme
Ümit Özdağ'ın gündemi belirleyecek sözleri: Kılıçdaroğlu seçimi kazanırsa iç savaş çıkar40 izlenme
Binlerce kişi kullanıyor, banka hesaplarınızı kontrol edin! İnat Box vurgunu... 21 ilde operasyon, 27 tutuklama18 izlenme
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy bugünkü depremi 15 gün önceden nokta atışı bilmiş!39 izlenme
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adıyaman'dan seslendi! "Bütün televizyonlar, gazeteler elinde. Ama vatandaşın %25'i Erdoğan'a inanıyor, %75'i Özgür Özel'e"25 izlenme
Muğla Dalaman Havalimanı, İspanyol şirkete satıldı!56 izlenme
TİP Can Atalay için harekete geçti28 izlenme