BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Devleti Aliyye Ocakları isimli bir dernek kurdu. Bu dernek aracılığıyla Ankara’nın Çubuk ilçesine Hamidiye Külliyesi adı altında bir yapı inşa edileceği açıklandı.

Hatta külliyenin inşa edileceği belirtilen araziye tabela da konuldu. Tabelada, bağış için banka hesap numarasına da yer verilerek araziye cami, dört medrese, imarethane, hamam ve tabhane (evsizlerin ve ihtiyaç sahiplerinin konaklayabileceği yer) yapılacağı belirtildi.
Devleti Aliyye Ocakları’nın internet sitesinde de Hamidiye Külliyesi’ne dair şu bilgilere yer verildi:
“Osmanlı medeniyetini ihya edecek bir projeyi hayata geçiriliyor. Eğitim, ilim ve edep üzerine inşa edilecek Hamidiye Medreseleri Külliyesi’nin temeli atılıyor. Külliye; Sultan Vahidüddin Han Camii, 4 medrese, Osmanlı hamamı, imarethane ve tabhanelerden oluşacak. Proje, Rabbanî âlimlerin yetişeceği, ümmetin izzetini yükseltecek bir diriliş merkezi olmayı hedefliyor. Genel Başkanımız Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu önderliğinde, Osmanlı mirasını geleceğe taşıma gayesiyle hareket eden Devleti Aliyye Ocakları, bu projeyle İslam medeniyetinin şahlanışına vesile olmayı amaçlıyor. Dualarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz.”

Öte yandan daha önce skandal açıklamalarıyla gündem olan ve ‘vukuatlı profesör’ olarak anılan Ebubekir Sofuoğlu da Devleti Aliyye Ocakları’nın Genel Başkan Yardımcısı. 2020 yılında üniversiteler için katıldığı programda Sofuoğlu, “Üniversite evleri neredeyse fuhuş evleri” demişti. Sofuoğlu, geçen yıl da 19 yaşındaki katil Semih Çelik’in iki genç kadını katletmesiyle ilgili tepki çeken açıklamalarda bulunmuştu. “Eğer bu kızcağız İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı kendisine namahrem olan bu katille hiç tanışmayacaktı” diyen Sofuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İslami hassasiyetler çiğnenmeye devam ettikçe, tabii ki istemiyorum ama bu acı hadiselerle ne yazık ki karşılaşmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.
Sözcü
Meclis'ten Öğretmenler Günü'nde 'öğretmen' önerisine ret!57 izlenme
AKP cezaevine doymuyor! 4 yeni cezaevi ile birlikte, 14 yılda 196 yeni cezaevi!934 izlenme
İlk karar da son karar da Erdoğan'da!336 izlenme
Ukrayna ordusu, Rus askeri teçhizatının bulunduğu tarlaya bomba yağdırdı!95 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının ardından Soylu gündeme getirmişti, Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçinin izleri ortaya çıktı!54 izlenme
Aziz İhsan Aktaş davasında tartışma çıktı: Kadir Aydar salondan çıkarıldı27 izlenme
Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 1.800 sözleşmeli işçi istihdam edecek.38 izlenme
Yılmaz Özdil'den çarpıcı paylaşım: 'Sedat Peker tweet atarken...'58 izlenme
Oyuncu giydirip bütçeyi soydular: TRT, kostümlere servet harcamış
Özgür Demirtaş’tan emekli maaşı isyanı
Ümraniye Topağacı'nda vatandaş tahliyeye zorlanıyor: "Dört çocuğum var nasıl kira vereyim" diyen kadın ters kelepçe ile gözaltına alındı!
AKP'li başkanın damadı FETÖ'den tutuklandı!