CHP’li Abdüllatif Şener’in konuşmasının ilgili bölümleri şöyle;
“Sayın Erdoğan’ın uyguladığı orta doğu politikalarıyla nedeniyle hep kazanan açık söylüyorum İsrail’dir. Bir Ural tepelerini yutmuştur iki Kudüs’ü bölünmeksizin bir başkent olarak ilan etmiştir ve uluslararası tanıma başta ABD olmak üzere başlamıştır gittikçe yaygınlaşacağı da anlaşılıyor. Bağırmaya çağırmaya bakmayın olan bitene bakın. Sonra Gazze açıklarından Gazze’den gözle görülecek mesafeden doğal gaz çıkarıyor.
Akdeniz’de biz Suriye ile kapışırken o gaz ve petrol yataklarının peşinde koşuyor. Yani bunlar az maliyetler değil ki sonra İslam dünyasının bu dönemde çektiği acıyı ne Moğol istilalarında çekmiştir İslam dünyası ne haçlı seferlerinde istilasında çekmiştir. En karanlık dönemi Erdoğan politikaları nedeniyle ortaya çıkmıştır. Milyonlarca insan ölmüş çocukların masumiyeti kalmamış evler barklar her taraf tarumar olmuş kadınlar köle pazarlarında satılmış Müslümanlar Müslümanların şerrinden kurtulmak için Hristiyan ülkelere sığınmak için akidenizde elverişsiz botlarla Avrupa’ya geçmek için uğraşırken akidenize gömülmüşler Akdeniz mezarları olmuştur.
Ne büyük bir acıdır. Bu acıların kaynağı ne politikalar İslamidir diyebilir misin? Erbakan hoca söylerdi bunlar İsrail’e asker oldular. Çıkan sonuca bakıyorum teşhisi o günden koymuş. Söyledikleri bugün doğru. Genel geçmişe doğru ne oldubitti diye ayrıntılara boğulduğun zaman göremezsin. Ayrıntılarla kamuoyunu boğmaya çalışıyor. Bu er doğanın Ortadoğu politikaları nedeniyle Türkiye ne kazandı diye hesap yap.
Bir de İsrail ne kazandı diye hesap yapın. Bir de İslam dünyası ne kaybetti diye hesap yapın o zaman göreceksiniz ki gerçekten tam bir İsrail politikası bu kadar net. Şimdi bu politikalara ben mecliste niye oy vereceğim elbette hayır vereceğim. Yanlış politikalar her yaptığı yanlış.”
AYM, Erdoğan'ı protesto eden öğrenciyi haklı buldu!
AKP'den EYT'lilere 'vergi affı' oyunu: Bağ-Kur prim borçları katlandı!
AKP'nin sayılı günlerini açıkladı: Turhan Çömez'den Erdoğan'ı çıldırtacak paylaşım!
Kuzey Irak'tan acı haber... 1 askerimiz şehit düştü...
AKP'li başkanın yaptığı torpili AKP’li eski başkan sosyal medyadan ifşa etti
Eski Avcılar Belediye Başkanı Benli hakkında tahliye kararı... Soylu'nun imzasıyla süreç değişti: "Bir kurban aranmış ve ben seçilmişim"
‘Antalya’daki 600 daire’ sorusuna Turgut Altınok’tan yanıt: "Babadan kalan"
Çocuğuna cinsel istismarda bulunan “baba” tahliye edildi!
Yangın merdiveninin girişi tuğlalarla örüldü
Puma, İsrail Milli Takımı resmi sponsorluğunu bırakıyor
Özgür Özel kürsüden duyurdu: Berkay Gezgin hakkında sürpriz karar
Yılbaşından bu yana 97 bin 448 kaçak göçmen sınır dışı edildi
IŞİD Türkiye’de şirket kurup kara para aklamış!
Yeni Akit'te İhsan Şenocak'tan nefret çağrısı! "Bir Müslümanın Allah-u Teala'nın huzuruna götüreceği en büyük ameli CHP'ye düşmanlıktır"