İktidarın “Genel Müdürlüğü döneminde Kılıçdaroğlu batırdı” dediği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu yılın ilk 7 ayında 25 milyar 667 milyon lira açık verdi. 2003 yılından bu yana bütçeden SGK'ya 1 trilyon 905 milyar lira transfer yapıldı ve açık miktarı 472 milyar 445 milyon TL oldu. İflasa sürüklenen SGK, AKP iktidarları döneminde Kemal Kılıçdaroğlu döneminden 102 kat daha fazla açık verdi. Kurumun geçen yılki açığı da 21 milyar 613 milyon TL olmuştu. 19921999 yılları arasında SSK Genel Müdürlüğü yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun döneminde ise kurumun toplam açığı 4.6 milyar liraydı. “AKP iktidarları döneminde SGK'nın durumu” konulu bir rapor hazırlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “20032007 yılları arasındaki SGK'nın toplam açığı 113 milyar 987 milyon TL olurken, 20032007 yılları arasındaki toplam açık, Kılıçdaroğlu döneminin 7 yıllık toplam açığının 24.7 katı oldu” dedi.
BÜTÇE DESTEĞİ YETMEDİ
Sözcü'de yer alan habere göre AKP'nin, sosyal güvenlik sisteminde değişikliğe gittiği 2008 yılında SGK'ya yapılan bütçe transferlerinde azalma yaşanacağı iddiasını hatırlatan Ağbaba, “Aradan geçen 14 yılda gerçekler tam tersi oldu. Bütçeden yapılan transferler de SGK açıklarını kapatamadı” ifadelerini kullandı.

'AKP tarzı soygun' diyerek öne sürdü: Bakanın 'müjdelediği' tünelde 262 milyon dolar kamu zararı23 izlenme
Toplumun derdi ekonomi39 izlenme
TÜİK gençlerin işsizlik oranı açıkladı!91 izlenme
Kılıçdaroğlu CHP kurultayı günü iktidar medyasına konuştu26 izlenme
Avrasya Tüneli ücretlerine zam geldi!217 izlenme
18 günde jet iddianame: Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı'na 45 yıla kadar hapis istemi28 izlenme
Şehit askerimiz Afrin'e giderken kameralara bakın neler demişti...895 izlenme
Belediye başkanına cinsel saldırı davası! AKP'den de istifa etti30 izlenme
Mehmet Akif Ersoy hakkında iddianame hazır
Darp edilerek öldürülen gazeteci Hakan Tosun'un kardeşi: "O, 24 ve 18 yaşındaki gençlerin arkasında kim var? Onlar kimin maşası? Bunlar çok büyük soru işaretleri"
İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adayı' olarak ilk mesaj
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ortağı Astaldi konkordato ilan etti!