Şanlıurfa Viranşehir'deki bir tıp merkezinde çalışan doktor Şeyhmus Baraş, 28 Haziran'da hasta yakınları tarafından öldüresiye darp edilmişti. Yere düşüp bilincini kaybedince 3 saldırgan kaçmıştı. Olaydan sonra saldırganlar serbest kalınca Baraş, adliye önünde diplomasını yırtıp hekimliği bıraktığını açıklamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ devreye girince saldırgan 3 kardeş Halil D., Mahmut D. ve Mecrum D. tutuklanmıştı. 8 yıla kadar hapsi istenen ve doktora “Seni öldürürüz, burada yaşatmayız” diyen zanlılar 18 Ağustos'ta yapılan ikinci duruşmada, sadece 1.5 ay hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti. O doktor SÖZCÜ'ye konuştu. Ülkeyi terk edeceğini, Finlandiya'ya yerleşeceğini söyledi. Baraş, zanlıların serbest bırakılmalarına tepki gösterdi.
‘KARAR VERMEK ZOR'
Baraş, “Şaka gibi bir mahkeme. Adalet hakikaten ölmüş bu memlekette. Yalancı olduğu bariz belli olan, soruşturmanın şimdiye kadar hiçbir aşamasında olmayan tanıklar dinlendi. Bu ülkede adaletin işlemeyeceğini, adalet sisteminin çalışmadığını biliyordum” diye isyan etti. Olay sonrası takipçisi olacağı açıklamasını yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı göreve davet etti. Kendisini bir muayene odasına kilitleyerek saldırganların elinden kurtulan Baraş, bu koşullar altında Türkiye'de kalmayı düşünmediğini “Ben artık yurt dışında hekimlik yapmayı düşünüyorum. Hekimlik yapmak istediğim ülke Finlandiya” ifadeleriyle dile getirdi. Ülkemizde doktorların ne kadar iyi standartlarda yetiştiğini birçok Avrupa ülkesinin bildiğini söyleyen Baraş, “Yurt dışına gitme kararını vermek zor, gitmek kolay. Birçok Avrupa ülkesi Türk hekimlerinin ne kadar iyi standartlarda yetiştiğini bildiği için denklik istemiyor” dedi.
Sözcü
Fatih Altaylı kararı duyunca çileden çıktı! "Hep aynı sebepten..."21 izlenme
Putin talep etti, AB acil toplandı! Teklifi reddettiler33 izlenme
Katar Ataköy’ü kapattı! Hani halka açık olacaktı?78 izlenme
Demek ki oluyormuş! CHP'li başkan 103 günde belediyeyi 1.5 milyon kâra geçirdi...76 izlenme
Öğrencilerin 'İkbal ve Ayşenur' eylemine polis engeli! Gözyaşları içinde isyan etti: 'Ben bu vatanın evladı değil miyim?'41 izlenme
Ne bitmez sevdaymış! Türkiye’nin kanayan yarası: Araba sevdası!147 izlenme
Mansur Yavaş: "Öğrencilerin iyi yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz"6 izlenme
ABB şirketleri AKP’lilerin gelir kaynağı olmuş!254 izlenme
Hatay Dörtyol Kaymakamı'nın vatandaşlara hakaret ettiği skandal görüntüler ortaya çıktı! 'Haddini bileceksin lan!'
'İstanbul Senin' soruşturmasında 4 kişiye tutuklama
Yavuz Bingöl’den ilginç çıkış! ‘Sol hasta, dünyada ciddi bir sorun’
Mafyanın yargıyla ilişkileri ortaya saçılıyor: Para verme, araç ve villa almalar...