Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, FETÖAKP ayrışmasında “milat olarak kabul edilen” 17/25 Aralık 2013’ten 3 ay sonra, FETÖ’nün yayın organları olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına 375 bin TL’lik reklam vererek, maddi kaynak sağladığı belirlendi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden el çektirilen eski başkan Gökçek, Ankaralı’ya 750 milyon dolara mal olan Ankapark’ın inşaatı sürerken, 2014 yerel seçimleri öncesinde, ulusal televizyonlara “Ankapark reklamı” verilmesi için ihaleye çıktı.
Cumhuriyet’in ulaştığı belgelere göre, davet usulü yapılan ihaleyi 14 Mart 2014’te İstanbul’dan People Ajans, 7 milyon 83 bin 540 TL’ye dönemin dolar kuruyla 3 milyon 250 bin dolara kazandı.
Ankapark’ın reklam filminin ajansa tesliminden sonra ajans, Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin de bilgisi doğrultusunda Samanyolu TV, Samanyolu Haber, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarında da reklam filmini yayınlattı.
Reklam filmi için 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün yayın organı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan Samanyolu TV’ye 240 bin, Kanaltürk’e 81 bin, Bugün TV’ye 18 bin ve STV Haber’e 36 bin TL ödenirken, Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in yöneticisi olduğu Beyaz TV’ye ise 198 bin liralık ödeme yapıldı.
TARİH DE YANLIŞ ÇIKTI
Öte yandan, 30 Mart 2014’teki yerel seçimlerin hemen öncesinde, mart ayında yayınlanan reklam filminde, Gökçek’in Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine yaptırdığı Ankapark’ın Ağustos 2014’te açılacağı iddia edildi.
Ancak, Ankara Büyükşehir Belediyesi müfettişlerinin tespitlerine göre, Mart 2014’te Ankapark’ın inşaatının yüzde 60’ının bittiği belirlendi. Ağustos 2014’te açılacağı iddia edilen Ankapark, inşaatı tamamlanmamış biçimde, 5 yıl sonraki yerel seçimlerin hemen öncesinde, Mart 2019’da açılabildi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/gokcek1725densonradayardimetmish34466.html
Başkan Soyer, makam odasını minibüse yükledi! Tek tek geziyor!133 izlenme
Diyanet'ten, Bodrum'un en gözde koyuna 100 milyonluk Külliye!78 izlenme
SGK '12 taşınmazını' satışa çıkardı37 izlenme
Toplantıya damga vuran soru: Erdoğan’a Alman gazeteciden “İmamoğlu” sorusu21 izlenme
Ece Üner canlı yayında isyan etti: "Para için bebek öldürdüler, şeytan utandı!"45 izlenme
AKP mitinginde bu da oldu! Gidene 30 liralık yakıt fişi!143 izlenme
Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı: TÜİK'e göre çok az arttı!61 izlenme
PKK'lı Remzi Kartal ile yemek yemişti: AKP’li isim Öcalan’ı barış elçisi ilan etti27 izlenme
İdamı savunan Erdoğan'ın Başdanışmanına tepki yağıyor: 'Daha birkaç ay önce gizli af yasasını biz mi çıkardık?'
Otoyol ve köprülere ‘dinamik tarife’ geliyor!
Dayak ve gizli aşk skandalı Diyanet’i karıştırdı
Muhabir İstanbul seçimlerini sordu, vatandaş Erdoğan'a açtı ağzını, yumdu gözünü !