Diyanet İşleri Başkanlığı’nda atama rüzgârları eserken iki birim amiri hakkındaki iddialar başkanlıkta “Bu kadar da olmaz” dedirtti.
Resmi Gazete’de ataması yapılan isimlerden amirlerden M'nin ilk eşinden boşandığı, ikinci eşine ise darp ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ve boşanma sürecinin devam ettiği, görev gereği iletişim kurduğu bir kadınla da farklı ilişkiler içine girdiği iddia edildi.
DOSYA DOSYA SKANDAL
Savcılıkta başka dosyalarının da olduğu, bazı din görevlileriyle parasal ilişki içine girdiği kaydedildi. Kadına şiddet gösteren bir kişinin ataması, kurum içinde de büyük tepkiyle karşılandı.
Ataması yapılan diğer birim amiri E.’nin hakkında ise resmi nikahlı eşinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazılı şikayeti ile idari soruşturma başlatıldı.
‘BAŞKASINDAN ÇOCUĞU VAR’
Dilekçede eşinin “Evlerine yardım ve çocuk bakıcılığı için gelen bir kadınla” birlikteliğinin olduğu ve hatta ondan çocuğunun da bulunduğu şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Birim amiri E., soruşturma sürecindeki ifadesinde ikinci eşi ile “dini nikahlı” olduklarını belirterek savunma yaptı.

Başkanlık kaynakları “Geçmişi problemli isimler makamlara geliyor. Evden uzaklaştırma almak, gizli dini nikah kurumdan ihraç sebebidir. Kimler referans oluyor ortaya çıkmalı” yorumunu yaptılar.
Sözcü
Hakarete uğrayıp açığa alınan polisler için Soylu'ya mektup!45 izlenme
Devlet bütçesinden 50 bakan yardımcısına 21 bin lira maaş ve 'özel tahsisli konut'!157 izlenme
TÜİK açıkladı... İşte işsizlik rakamları!133 izlenme
Ekrem İmamoğlu’na yeni dava: Hapis cezası isteniyor41 izlenme
Rusya'da seferberlik paniği! Kadınlar, kocaları askere alınmasın diye kollarını ve bacaklarını kırma derdine düştü.25 izlenme
Atatürk'ün ordusuna 'çapulcu' diyen AKP'li vekile ADD'den sert yanıt!78 izlenme
Sigara ve alkole vergi zammı!92 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 21.692 yeni vaka tespit edildi, 183 kişi hayatını kaybetti, 14.636 kişi sağlığına kavuştu!38 izlenme