Diyanet İşleri Başkanlığı’nda atama rüzgârları eserken iki birim amiri hakkındaki iddialar başkanlıkta “Bu kadar da olmaz” dedirtti.
Resmi Gazete’de ataması yapılan isimlerden amirlerden M'nin ilk eşinden boşandığı, ikinci eşine ise darp ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ve boşanma sürecinin devam ettiği, görev gereği iletişim kurduğu bir kadınla da farklı ilişkiler içine girdiği iddia edildi.
DOSYA DOSYA SKANDAL
Savcılıkta başka dosyalarının da olduğu, bazı din görevlileriyle parasal ilişki içine girdiği kaydedildi. Kadına şiddet gösteren bir kişinin ataması, kurum içinde de büyük tepkiyle karşılandı.
Ataması yapılan diğer birim amiri E.’nin hakkında ise resmi nikahlı eşinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazılı şikayeti ile idari soruşturma başlatıldı.
‘BAŞKASINDAN ÇOCUĞU VAR’
Dilekçede eşinin “Evlerine yardım ve çocuk bakıcılığı için gelen bir kadınla” birlikteliğinin olduğu ve hatta ondan çocuğunun da bulunduğu şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Birim amiri E., soruşturma sürecindeki ifadesinde ikinci eşi ile “dini nikahlı” olduklarını belirterek savunma yaptı.

Başkanlık kaynakları “Geçmişi problemli isimler makamlara geliyor. Evden uzaklaştırma almak, gizli dini nikah kurumdan ihraç sebebidir. Kimler referans oluyor ortaya çıkmalı” yorumunu yaptılar.
Sözcü
Ortaokul bahçesine mescit inşası!189 izlenme
Bayrampaşa'da gergin seçim! Belediye AKP'ye geçti32 izlenme
İşte Mansur Yavaş'ı istifaya götüren Butlan CHP'sinin sözcüsü Müslim Sarı'nın konuşması30 izlenme
O bina hakkında çarpıcı iddia! BİM kolonları mı kesti?197 izlenme
Şafak operasyonu piyasaları çarptı: Altın ve dolar zıpladı, borsa çöktü37 izlenme
AKP, 2023'ten endişeli! Kulislerde jübile konuşuluyor62 izlenme
RTE'den 4 dakika 50 saniyede U dönüşü rekoru !783 izlenme
Asgari ücretliler 176 Euro kaybetti20 izlenme