Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun tutuklanarak görevinden uzaklaştırılmasının ardından yapılan belediye başkanvekili seçimini CHP'nin kazanmasına yapılan itiraz nedeniyle seçim yenilendi.
Bunun üzerine ikinci kez yapılan seçim yoğun güvenlik önlemleri altında saat 18.00'de başladı.
Seçimde adaylar; Cumhur İttifakı'nın adayı AKP'li üye İbrahim Akın ile CHP Grubu'ndan ise Recep Öztürk oldu.
Bayrampaşa Başkanvekili seçimi 1. tur: 1918
Bayrampaşa'da tekrarlanan seçimde birinci tur oylaması yapıldı; buna göre CHP'nin adayı 18, AKP'nin adayı 19 oy aldı.

Bu turda AKP'nin adayı İbrahim Akın'ın ismi bir kez daha yanlış yazıldı. Bu nedenle iki oy geçersiz sayıldı.
Bunun üzerine AKPMHP ve CHP'li üyeler arasında çıkan tartışma kavgaya döndü. Güvenlik görevlilerinin de içeriye girmesiyle birlikte tansiyon yükseldi.

Ancak verilen son kararda AKP'li üyenin geçersiz iki oyu geçerli sayıldı ve CHP 18, AKP 19 oldu.

Seçimi takip eden CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, AKP sıralarına ve AKP İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir'e tepki gösterdi.
Bayrampaşa Başkanvekili seçimi 2. tur: 1818
Ortalığın yatışmasının ardından seçimde ikinci tura geçildi.
Yapılan ikinci turda da Cumhur İttifakı adayı İbrahim Akın'ın adının net yazılmadığı tespit edildi. Yapılan incelemede pusulada fazladan 'e' harfi yazıldığı belirlendi.

Bu yüzden AKP'nin bir oyu geçersiz sayıldı; bunun üzerine AKP sıralarından Meclis başkanına "Hırsız başkan" seklinde sloganlar atıldı.

Tansiyonun yükseldiği anlarda AKP sıralarından atılan bir su şişesi AKP Grup Başkanına isabet etti.
Gerginlikte Meclis başkanı, güvenliğin sağlanmaması durumunda seçimi iptal edeceğini söyledi.

İkinci turda geçersiz oy sonrası CHP ve AKP İstanbul il başkanları da tartışmalara dahil oldu; Özgür Çelik, Abdullah Özdemir'e tepki gösterdi.
Özgür Çelik, "Biz seçimi zaten kazandık. Varsa cesaretiniz varsa Bayrampaşa halkının önüne sandığı koyalım, hodri meydan" ifadelerini kullanırken Abdullah Özdemir, "Bu harf hatası normaldir, neden geçersiz kılındı?" dedi.
İkinci turun sonucuna göre, CHPAKP 18'er oy aldı; geçersiz ise 1 oldu.
Bayrampaşa Başkanvekili seçimi 3. tur: 1918
Üçüncü tur sonucunda ise geçersiz oy çıkmazken AKP adayı 19 oy aldı; CHP adayı ise 18 oyda kaldı.
'Yeter' çoğunluk bulunamadığı için seçim dördüncü tura kaldı.
Bayrampaşa Başkanvekili seçimi 4. tur: 1918
Dördüncü tur seçiminde de tüm oylar geçerli sayıldı. Bu turda da AKP adayı 19, CHP adayı 18 oy aldı.
Buna göre en fazla oy alan AKP adayı İbrahim Akın, Bayrampaşa Belediyesi'nin başkanvekili oldu.
Böylece CHP'nin 2024 yerel seçimlerinde kazandığı Bayrampaşa Belediyesi, AKP'ye geçmiş oldu.
Sözcü
Eşine özel kadro açan Hüseyin Bağ'ın rektörlük görevine son verildi!126 izlenme
Akın Gürlek 'üniversitede meşhurdum' demişti! Profesör olan dönem arkadaşı nedenini anlattı62 izlenme
Eski vekillere talih kuşu!206 izlenme
Dikkat çeken paylaşım: İmamoğlu'ndan 'Kurtuluş yok' mesajı28 izlenme
Tepkiler sonrası iktidardan geri adım! Otoyol-köprü zammı 2024’e ertelendi31 izlenme
Seçim sandıkta kazanılır ama AKP 50 bin kişi fazla!28 izlenme
Çocuklar çorba alacak engelliyorlar! İmam hatip lisesi yönetimi ve kantinciler 'ücretsiz çorba' dağıtan Kadıköy Belediyesi çalışanlarına saldırdı!37 izlenme
Konya'da Türk tarihine ışık tutacak keşif! 'Türk' isimli yazıt bulundu36 izlenme
Suriyeli tarikatçılar Türkiye'de, Alevi köylerinin yanıbaşında devasa saray yaptırıyor!
Türk kadınlarının görüntülerini gizlice çeken bir Pakistanlı sapık daha! Kim bu tehlikeye dur diyecek?
İhraç edilen teğmenlerin avukatı Serdar Öztürk: “MSB hiç devlet adabına uymayan bir iş yaparak, kararı muhattaplarıyla paylaşmadan basınla paylaştı. Bu, bugüne kadar yapılan bir uygulama değil”
Yandaş medyanın otoparkı meğer İBB arazisiymiş!