İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) dönük operasyonda gözaltına alınıp makamdan uzaklaştırılan, serbest bırakıldıktan bir süre sonra görevine iade edilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin AKP'ye geçeceği ileri sürülüyordu.
Bilindiği üzere son zamanlarda çoğu ilçe belediyesi olmak üzere bazı CHP'li başkanlar iktidar saflarına katılmış, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun 'değişimi' muhalefet kanadında bu sirkülasyonun devam edebileceği endişelerini doğurmuştu.
Tutdere'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın'ı ziyaret etmesi, kimilerince 'transfer görüşmesi' olarak yorumlandı.

Altınşehir Belediye Sosyal Tesisi'nde katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tutdere'yse, iddiaları kesin bir dille yalanladı.
Kentin sorunlarının çözümü, hizmet gelmesi konusunda her kesimle görüşmeler yaptıklarını dile getiren Tutdere, şunları kayda geçirdi:
"Adıyaman'da daha önce milletvekilliği yapmış, şu anda bir Adıyamanlı olarak Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Sayın Aydın'ı ziyaret ettik. Tabii bu ziyaretimiz tamamen hem dostane hem de Adıyaman'ın sorunlarının istişare ve çözüm konusunda bir ziyaretti.
Ama her zamanki gibi burada birtakım arkadaşlarımız birtakım algıların peşinde koşarak 'Tutdere AK Parti'ye geçiyor' gibi birtakım haberler yaptılar. Bir kez daha söylüyorum. Tutdere'yi Adıyaman halkı bu şekilde sevdi. Bu kimliğine destek verdi, güvendi. İki dönem milletvekili seçti. Bu dönemde tarihi bir oyla belediye başkanı seçti.
Tutdere halkının yanındadır, yerindedir ve bundan sonra da halkın yanında ve yerinde olarak hizmetine devam edecektir. Bu tür kirli algı oyunlarına hiç kimse inanmasın. Ben bu makamda halkım için bütün halkın desteğini alan bir belediye başkanı olarak tüm halkıma hiçbir ayrım yapmaksızın herkese hizmet edeceğim ve herkese hizmet etmekten de büyük bir onur duyacağım.
Benim bütün halkımdan, bütün Adıyamanlı hemşerilerimden isteğim özellikle belediye çalışmalarımızı ve yapmış olduğumuz bu güzel işleri gölgelemeye çalışan algı oyunlarına prim vermesinler. Kötü niyetli haberlere itibar etmesinler."
Nefes
Timur Cihantimur'un avukatlarından anlaşma hamlesi! Türkiye'ye iade edilecek mi?25 izlenme
Benzinin yarısını Maliye yakıyor19 izlenme
100 fabrikanın 97'si kapandı, 10 binlerce kişi işsiz: Bakan’ın köylüleri her şeyi satıp gitmek istiyor!226 izlenme
Adil Öksüz’ün firarından sorumlu müdüre terfi!149 izlenme
Depremde kendisi için canını veren oğlunun mezarında her gün gözyaşı döküyor35 izlenme
'Genel Başkanlık Çalışma Ofisi' tabelası eski CHP İstanbul İl Başkanlığı'na asıldı!8 izlenme
'Kur Korumalı TL Mevduat' sisteminden önce yüklü miktarda döviz bozduranlar için suç duyurusu!47 izlenme
Acılı babadan korkunç iddialar: "İhbar için 1.5 saat beklendi"17 izlenme
Depremin yerle bir ettiği Hatay’a petrokimya tesisi: Tarım arazisine yapılacak tesis 18 milyar TL’ye mal olacak
Erdoğan 'evine ekmek götüremeyen mi var?' diye sordu cevap sokaktan geldi 'Çocuklarım evde aç, aç!'
Saraçhane'de 100. günde büyük eylem! Yüz binler hep bir ağızdan 'Yiğidim Aslanım'ı söyledi
Canan Kaftancıoğlu: Erken, baskın ya da geç hiç fark etmez; ilk yapılacak seçimde gidecekler