Bartın’ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022 günü meydana gelen ve 43 madencinin şehit olmasıyla sonuçlanan facianın üzerinden 16 ay geçti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan facia sonrası yaptığı açılamada Bartın’da Madencilik Teknik Anadolu Lisesi açılacağını ve uzman madenciler yetiştirileceğini söyledi.
Ancak 16 ay geçmesine rağmen bu söz havada kaldı. Okul açılmadı ama Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinde bu lisenin faaliyette olduğu görülüyor. Öğretmen, öğrenci ve derslik sayısı ise ‘’Sıfır’’ olarak belirtiliyor.
HAYALET LİSE
CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada ‘’Kendisi yok ama sanal alemde Madencilik lisemiz var, hayalet bir lisemiz oldu’’ dedi. Bankoğlu Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye önerge de verdi. ‘’Bölgede madenciliğe özel bir meslek lisesi açma projesinin akıbetini’’ sordu.
Bankoğlu, ‘’Lise ne zaman açılacaktır? Proje kapsamında bütçe çalışması yapılmış mıdır? Okul yapılacak ise arsası ya da binası belirlenmiş midir? Okul için müfredat planlaması yapılmış mıdır? Amasra’daki maden faaliyetleri dikkate alındığında bu okulun Bartın yerine Amasra ilçesinde açılması düşünülmekte midir’’ sorularını yöneltti.
Sözcü
Daha fazla MTV detayı ortaya çıktı: Ödemezseniz arabanızı satamazsınız23 izlenme
Net rezerv sert düştü, vatandaş döviz almaya devam etti!80 izlenme
Simide büyük zam! Artık simit bile lüks oldu32 izlenme
İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili tartışmalara İstanbul Üniversitesi noktayı koydu24 izlenme
Kendini müdür olarak atayan belediye başkanından ‘maaş’ kararı148 izlenme
İskenderpaşa Cemaati'nden tehlikeli namaz çağrısı!157 izlenme
Eşi vekil olunca talih yüzüne güldü, yükseldikçe yükseldi!177 izlenme
Müsavat Dervişoğlu'nun korumaları gazetecilere saldırdı23 izlenme
'İstanbul'un bazı ilçelerinde son 1 ay içerisinde 50 fırın kapandı'
Kendisini Mesih ilan eden Hasan Mezarcı, Düzce'deki evinde beraberindekilerle birlikte Noel'i kutladı
Diyanet'ten imamlara talimat: "Ayrımcılık yapmayın, siyasi tarafsızlığı koruyun"
Avukat kan donduran gerçeği anlattı: Hastane, Kaya bebeği babasına bisküvi kutusunda vermiş!