Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "yetki belgesi" almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmayı yasaklanmasına karşı Adıyaman ve ilçelerinde düzenlenen protesto eylemlerine katılan 16 tütün üreticisi gözaltına alınmıştı.
CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, gözaltına alınan tütün üreticilerinden 10'unun tutuklandığı sosyal medya hesabından duyurdu. Tutdere, “Adıyaman'da tütün ticaretine hapis cezası getiren yasanın yürürlüğe girmesine tepki gösteren, anayasal haklarını kullanan 10 tütün üreticisi anayasa ve kanuna aykırı olarak, keyfi bir kararla tutuklandılar. Yabancı çiftçiye ödül, yerli çiftçiye hapis. Bu mu sizin adaletiniz?” dedi.
"TUTUKLAMA YASAL DEĞİL"
"Çiftçi kardeşlerimiz toplantı ve gösteri yasasına muhalefet etmek ve suç işlemeye azmettirmekten tutuklandı. Oysa, o çiftçiler ellerinden ekmeklerinin alınmasını protesto için yollara dökülmüştü. AKP, sözde tutuklamayı zorlaştıran 4. yargı paketini çıkardı ama zihniyet değişmedikçe ne çıkarsanız boş. Anayasal haklarını kullandıkları için bir şafak vakti evlerinden alınan çiftçi kardeşlerimiz, yine bir şafak vakti saat 05.00'te cezaevine gönderildi.
Bu yapılan yasal değil. Çünkü isnat edilen suça göre tutuklama yasal değil. Arkadaşlarımız gerekli itirazları yapacak. Bugün de TBMM'de hapis cezası getiren düzenlemenin ertelemesine yönelik bir torba yasa teklifi görüşülerek genel kurula gönderilecek. Muhtemelen iki güne yasallaşır. Ama, konunun geçici değil, kalıcı tedbirlerle çözüme kavuşturulmasını sağlayacak yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor
PROTESTOLAR DÜZENLENMİŞTİ
Adıyaman, Malatya ve Bingöl'de geçtiğimiz hafta tütün üreticileri tarafından gerçekleştirilen protesto eylemlerine binlerce üretici katılmış, 1 Temmuz 2021'de yürürlüğe giren tütün ticaretini yasaklayan düzenlemenin iptalini istemişlerdi. Önceki gün ise, şafak vakti çok sayıda eve yapılan 16 kişi gözaltına alınmış, polis ve jandarmadaki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilmişti. Adıyaman Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanan bu kişilerden 10'u tutuklanırken, 6 kişi ise serbest bırakıldı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/adiyamandaeylemekatildigiicingozaltinaalinan10tutunh84758.html
Alparslan Türkeş'in eşinden bomba iddia! "Provokasyonun arkasında Soylu var"39 izlenme
Yüzde 30 zammı nokta atışı bilmişti: Uzman isim asgari ücrete ek zam için net konuştu17 izlenme
Uydu kayıtlarında Libya’da görünen zehir gemisinin Türkiye’de olduğu ortaya çıktı39 izlenme
Atatürk’e hakaret eden şahıs tutuklandı37 izlenme
Gebze'de hayvan katlamı! Görüntülere rağmen Gebze Belediyesi'nden 'sokakta öldüler' açıklaması54 izlenme
Öğretmenlerden atama tepkisi: Bakan Tekin koltuğunu terket27 izlenme
Tüccarın verdiği kilo fiyatı çiftçiyi deli etti, ağaçları kökünden söktü: "Sana satacağıma odun yapar yakarım"30 izlenme
AKP Sinop il teşkilatı yönetim kurulu üyesi Musa Yıldırım, referandumda #Hayır diyecek olanları silahla tehdit etti !515 izlenme
Kiralık Konut Raporu: İnsanlık onuruna yakışmayan ilanlar yayında, barınma hakkımız tehlikede
Üniversitenin işçi alım kurasında büyük şüphe: Aynı isim iki kere çekildi!
‘Gri pasaport’ skandalı ilk o belediyede ortaya çıkmıştı: Soruşturma izni verilmedi!
Sandıkta hileye karşı seferber olunacak