Anasayfa1
04 Aralık 2025 ( 7 izlenme )
Reklamlar

Adli emanetler Allah'a emanet: Bir soygun daha


Bir zimmet memurunun 1 Aralık'ta Büyükçekmece Adliyesi'nin adli emanetinden 147 milyon TL değerinde 50 kilogram gümüş ve yaklaşık 25 kilogram altın çalarak İngiltere'ye kaçmasının ardından benzer bir soygun Adalar Adliyesi'nde yaşandı.



İstanbul Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait Suç Eşyası ve Emanet Deposu'nda yapılan rutin denetimlerde 12 adet silahın kayıp olduğu belirlendi. Eksikliği tespit edilen silahların, İstanbul Bölge Polis Kriminal Laboratuvarı'nda incelemede mi olduğuna ilişkin yazı gönderildi. Kayıp silahlardan 3'ünün yeniden incelemeye alındığı ortaya çıktı.

Bu silahlardan ikisinin 2 Ekim 2023'te Emanet İşlemleri Bürosunda zabıt katibi olarak görev yapan "U.E." isimli kişinin üzerinden temin edildiği, bir diğerinin ise terör ve örgütlü suçlar kapsamında yürütülen bir soruşturma sırasında şüpheli başka bir şahsın ikametinde bulunduğu öğrenildi.

ADLİ EMANETTEN ÇIKARIP SATTI

Yapılan araştırmada U.E.'nin, daha önce Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı Emanet İşlemleri Bürosu'nda zabıt katibi olarak görev yaptığı ve halen aynı başsavcılık bünyesinde çalışmaya devam ettiği tespit edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Zabıt Katibi U.E., görevli olduğu dönemde gözetimi ve sorumluluğu altında bulunan silahları usulsüz şekilde emanet dışına çıkardığı iddiasıyla 26 Kasım'da gözaltına alındı.

9 SİLAH KAYIP

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Emanetten silahları usulsüz şekilde çıkardığı ve sattığı tespit edilen zabıt katibi U.E.'nin ikametinde yapılan aramada kayıp 9 silah ise bulunamadı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın genişletilerek sürdüğü öğrenildi.

BÜYÜKÇEKMEKCE SOYGUNUNDA KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ

Öte yandan 1 Aralık günü de Büyükçekmece Adliyesi'ndeki emanet bürosundan görevli memur Erdal T. tarafından 25 kilogram altın ve 50 kilogram gümüş çalınmıştı.

Adli emanetler Allah'a emanet: Bir soygun daha - Resim : 1

Ailesiyle birlikte İngiltere'ye kaçtığı belirlenen firari Erdal T. hakkında kırmızı bültenle arama talep edildi.

MESAİ ARKADAŞI ADLİYEDE

Diğer taraftan hırsızlık olayının bir diğer şüphelisi adliye memuru K.D'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli, Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

NEFES

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ayşe Ateş’ten bakanlara açık mektup Zarar eden fındık üreticisi isyan etti 'Biz size oy verdik başkan oldunuz ya, o başkan değişir 2019'da !' Casuslukla suçlanıyordu: Eski MKE Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Sayhan tutuklandı CHP'li Yavuzyılmaz sayıştay raporlarını paylaştı: Zafer Havalimanı üzerinden milyonlar aktı!