19 Mart İBB'ye yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında düzenlenen operasyonla İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte gözaltına alınan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın sağlık durumu her geçen gün kötüleşiyor.
4 Haziran’da Marmara Cezaevi’nden İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’ne nakledildikten sonra cezaevinde şiddetlenen ağrıları üzerine lenfoma şüphesiyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kemik iliği biyopsisi yapılan Çalık, aynı gün tekrar Buca Kırıklar Cezaevi’ne sevk edilmişti.
Kanser tedavisi geçmişi bulunan tutuklu Çalık, patoloji sonucunda lenfoma ile ilgili ciddi bulgular tespit edilince ameliyat edildi.

Mehmet Murat Çalık'ın ameliyat edildiği hastane tarafından hazırlanan raporda, Çalık'ın ciddi kilo kaybı ve kemik iliği biyopsisinde blast oranının lösemi nüksü açısından sınırda olması nedeniyle cezaevi şartlarının lösemi nüksüne katkıda bulunabileceği belirtildi.
Çalık'ın cezasının infazına ceza infaz kurumlarında devam edip etmemesi hakkındaki kararın Adli Tıp Kurumu tarafından verilmesinin uygun olduğu belirtildi.
Raporda şunlar kaydedildi:
"Hasta lösemi nüksü açısından yüksek riskli kabul edilmiş olup; yakın hematolojik takibi uygun olacaktır. Bu bilgiler ışığında cezasının konutta infazına uygunluğu hakkındaki kararın Adli Tıp Kurumu tarafından verilmesi uygundur."

Hastanenin tavsiyesinin ardından Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda Çalık'ın ağırlaşan hastalığına rağmen tüm sağlık kontrolleri ve tetkiklerin tekrardan yapılması yönünde karar alındı.
Mehmet Murat Çalık'ın avukatı Melih Koçhan, sosyal medya hesabından yapığı açıklamada, Adli Tıp kararına tepki gösterdi.
Koçhan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı.
"Müvekkilimiz Sayın Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumu kararı, tüm sağlık kontrolleri ve tetkiklerin tekrardan yapılması yönünde sonuçlanmıştır. Bu karar ne vicdani ne de insanidir. Takdir kamuoyunun ve yüce milletimizindir!"



MİT'den Yeni FETÖ Operasyonu21 izlenme
Kapalıçarşı'da dolar kuru rekor kırdı: "Bankadan para çekip gidiyorlar!"43 izlenme
Akar: Operasyon bölgemizdeki tek DEAŞ hapishanesinin boşaltıldığını gördük93 izlenme
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Caferi 'Sayın Sedat Peker'in söylediklerinin tamamen doğru olduğunu onayladığımı, teyit ettiğimi ve doğruladığımı belirtmek isterim!'197 izlenme
ABD'den Irak'ta hava saldırısı: İran'a yakın Haşdi Şabi komutanı Ebu Takva es-Saidi öldürüldü27 izlenme
Erdoğan'ın "yerli ve milli" dediği Tarım Kredi Kooperatifi'nde sadece paketler yerli27 izlenme
Vergi, ceza ve harçlara büyük zam yolda33 izlenme
TOKİ Ankara kurasında 497 konut kayboldu! Kura yenilenecek14 izlenme