Sosyal medyada gördüğü videodan esinlenerek araştırma yapan Karaca, kendi imkânlarıyla kurduğu sistemle gaz üretmeyi başardı. Kendi tasarladığı düzenekle bir litrelik benzin ile bir evin aylık tüp ihtiyacını giderdiğini belirten Karaca, şimdi ise ürettiği gazı yakmanın mutluluğunu yaşıyor.

AZ BENZİN, BİRAZ DA SU
Karaca, “Yaptığımız bu sistem iki kavanoz, buhar makinesi ve ısıya dayanıklı borulardan oluşuyor. Bir kavanoza yarım litreden az benzin diğer kavanoza da yarısı kadar su ekliyoruz. Aradaki bağlantıları ısıya dayanıklı borularla yapıyoruz. Buhar makinesindeki hava benzinin yoğunlaşmasına sebep oluyor, bu da sudaki hidrojenle birleşip ateşe, yakıta dönüşüyor” dedi.

ZAMLARDAN SONRA BÖYLE BİR DENEY YAPMAK İSTEDİM
15 yıldır elektrik işiyle uğraşan Barış Karaca, “Son zamanlarda artan doğal gaz ve elektrik zamlarından sonra sosyal medyada gördüğüm deneylere bakarak böyle bir şey tasarlamak istedim. 2 adet kavanoz, buhar makinesi, yarım litreden daha az benzin ile ne kadar bir tüketim olacağını şu an da deniyorum” dedi.

ELEKTRİK HARCAMADAN ELEKTRİK ÜRETEBİLİRİZ
Deneyini geliştirmek istediğini belirten Karaca, “Elimde fazla imkân olmadığı için bunu geliştirmek istiyorum. İleride daha az bir maliyetle nasıl ısınabileceğimizi bulmak istiyorum. Elektrik tasarrufu ile ilgili de yeni çıkan güneş panelleri de bulunuyor. Bunlarla da gün ışığı ile elektrik üretebiliyoruz. Akü ve invertör ile elektrik harcamadan elektrik üretebiliriz” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ PETEĞİNİ ISITMAYI DÜŞÜNÜYORUM
Deneyin tasarruflu olduğunu belirten Barış Karaca, “Yaptığımız deneylerle birlikte 1 litre benzinin bir evin bir aylık tüp ihtiyacını giderebileceğini gözlemledik. Bulduğum bu sistem ile şu anki iş yerimde ısınmaktayım. İleride bunları geliştirmek istiyorum. Bu sistem ile doğal gaz peteğini ısıtmayı düşünüyorum. Az maliyetli ve az elektrik tüketimi ile yapmayı hedefliyorum. Böyle bir deneyi yaparak risk aldım. Elimde imkân olmadığı için destekçim olursa deneyimi geliştirmek istiyorum” diye konuştu.
Vatandaşın Türk Lirası ve ekonomi hakkında söyledikleri sosyal medyada viral oldu: "Bizim en büyük paramız 200 TL diyoruz, en büyük paramızla bir kilo et alamıyoruz"
Gençlerden iktidar ve YÖK Başkanı'na sembolik diploma
Eminağaoğlu: ‘Konu Yüce Divan’lıktır’
Kayınvalidesini corona'dan kaybeden vatandaşın isyanı 'Bu eşilen yerler virüsten ölenler için. Memur olanlar anlatamıyor !'
Kenan Doğulu’nun ekonomi yorumu gündem oldu: "Artık orta seviyede, biz halliceyiz falan diyen insan kalmadı bence. Çok zenginler ve çok fakirler var. Bu çok içler acısı bir durum"
AKP Şanlıurfa Birecik ilçe başkanının kızı, YGS'ye 9 dk geç kalmasına rağmen sınava alınmış !
Erdoğan’ın dostu Remzi Gür, müze yapacağım diye aldığı araziyi nargile kafe yaptı!
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrencilerin yılbaşı ağacını kezzap atıp kuruttular
Kiliseye düzenlenen saldırıda kullanılan “silah” Belgrad Ormanı yakınında bulundu
En sihirli koltuk AFAD
Oy pusulalarını PTT taşıyacak
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi tarihi belli oldu
Fatih Altaylı'dan bomba iddia: "Kanada’da eylemci gencin pasaportuna el koydular, eylemcisin git pasaportunu Ekrem İmamoğlu'ndan al dediler!"
Narin cinayeti Miraç dosyasını raftan indirdi! Kayıp çocuktan ilk iz...