
MASAK'ın yaptığı araştırmada da, Adnan Oktar grubuna ait Oflaz Kuyumculuk, CSK Kuyumculuk, Özüm Kuyumculuk, Yeşil Tuna Kuyumculuk ve Yılfer Kuyumculuk adıyla, 5 ayrı şirket kurulduğu ve 6136 sayılı ateşli silahlar yasası gereği her bir şirketin ortaklarından 2'sinin silah taşıma ruhsatı alma hakkı elde ettiği belirlendi. Böylelikle bu şirketler üzerinden toplam 10 adet silah ruhsatı alındı.
6136 sayılı Ateşli Silahlar hakkındaki yasa ve bu yasaya dayanılarak çıkarılan yönetmeliklerde,''Kuyumcu ve sarraflar ile altın ve gümüş işleyen imalatçı ve toptancılara, bunların ortaklık veya şirket olarak çalışmalar halinde, bu işlerden sorumlu ortaklardan en fazla ikisine silah taşıma ruhsatı verilir'' hükmü bulunuyor. Adnan Oktar grubundaki şüphelilerin de kağıt üzerinde kuyumcu, değerli taş ve maden işleyen şirketler kurdukları ya da ortak oldukları ve bu sayede silah ruhsatı aldıkları belirlendi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/adnanoktarsorusturmasindailgincdetayhepsikuyumcuolmus2531378/
Valilikten ortalığı karıştıran seçim kararı: Yıkılan binalara ikamet verilecek!22 izlenme
İBB’nin ücretsiz HPV aşısı uygulaması başladı19 izlenme
Bakan Yerlikaya duyurdu: İnterpol tarafından aranan suç örgütü yöneticisi İstanbul'da yakalandı24 izlenme
Kartalkaya faciasında eşini ve kızını kaybeden Rıfat Doğan, inşa ettiği binalara 78 çarşaf ile ‘İhmal değil olası kast’ yazılı pankart astı16 izlenme
Yandaş araştırma şirketinin son anketinde AKP-MHP ittifakının durumu694 izlenme
Bu nasıl ihale! Türkiye Uzay Ajansı, Ay'a 'VIP minibüsle' mi gidecek?72 izlenme
AKP'li Osmangazi Belediyesi, sahte ödülün tanıtımına binlerce lira harcamış!108 izlenme
CHP Gençlik Kolları'nın Tandoğan yürüyüşüne polis müdahalesi!12 izlenme