İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce Adnan Oktar yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 106’sı kadın 235 şüpheliden 190’ı gözaltına alınırken, örgütün ekonomik yapılanması da ortaya çıkarıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu ile 2 yıl önce başlatılan soruşturmada örgütün 86 şirketi tespit edildi. Bu şirkerlerle örgüte ait olduğu öne sürülen Milli Değerleri Koruma Vakfı, Teknik Bilim ve Araştırma Vakfı ve bir derneğe kayyum atandı.
Araştırmalar örgütün ticaretteki karanlık yüzünü de ortaya çıkardı. İddiaya göre örgüt, uluslararası şirketlerle ticaret yaparken önce güven sağlandı. Bunun için yüklü miktarda ürün alımı yapıldı. Ödemeler düzenli olarak hesaplara yatırıldı. Ancak daha sonraki yüklü miktarda işlem yapan firmalar ödeme yapmadı. Şebekenin bankalardan şirketlerin adına kredi çektiği, bu firmaların başka kişilere devredilerek ödeme yapılmadığı da öne sürüldü. Şebekenin ayrıca hayali ihracat yaptığı da bildirildi.
200 BİN LİRA KİRA
Polisin tespitine göre, onlarca adres kullanan yapı, bazı lüks villaları kiralamıştı. Lüks hayatın yaşandığı bu villalardan bazılarına 200 bin lira kira ödendiği ortaya çıktı.
Örgütün bir çok üyesinin evine de zorla sahip olduğu iddia edildi. Bir çok örgüt üyesinin mirasına sahip olunması için de belge imzalatıldığı belirtildi.
MiLYONLUK KAZANÇ
Polisin tespitine göre, örgütün aylık kazancının 1 ila 10 milyon dolar arasında değişiyor. Ancak bu rakamın minimum düzeydeki tespit olduğu belirtiliyor. Belirlenen tüm mal varlıklarına el konulan yapının, milyonlarca dolarlık taşınmaz ve değerli eşyaya da sahip olduğu tahmin ediliyor.
TARİHİ ESER İNCELEMESİ YAPILACAK
Oktar yapısına ait depolardan çıkan 4 kamyon dolusu tablo, vazo, el yapması eserler, altın varaklı el oyması eşyaların da tarihi eser olup olmadığının inceletileceği öğrenildi.
Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tasnifi yapılarak istiflenen eşyaların tarihi eser olmasa dahi milyonlarca lira değerinde olabileceği belirtiliyor.
LÜKS VE İSRAF
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 975 vaka tespit edilirken, 4 kişi hayatını kaybetti, 946 kişi sağlığına kavuştu!38 izlenme
Güllü'nün kızı tutuklandıktan sonra ilk kez konuştu: O ismi işaret etti49 izlenme
Zamlı maaşlar zamlara dayanamadı41 izlenme
Kulis: AKP, Ankara'da olanlardan endişeli29 izlenme
Wushu Avrupa Şampiyonu Pehlivan: Alevi olduğum için milli takıma alınmadım202 izlenme
Narin davasında sorular yanıtsız kaldı! Kim, neden ölürdü? Asıl katil kim?43 izlenme
200 lirayı pul ettiler25 izlenme
Eskişehir’de 'Barınamıyoruz' eylemi yapan üniversite öğrencileri, valiliğin yasak kararını aşmak için yeni bir çözüm buldu!118 izlenme
Altına imza atılan söz tutulsaydı, en düşük emekli maaşı 41 bin lira olacaktı
Diyarbakır Sağlık Platformu: Yeni vakalarla birlikte 346 sağlık çalışanı coronaya yakalandı
Putin emri verdi: Rus askerleri ve tanklar Ukrayna’ya ilerliyor, Türkiye’den ilk tepki geldi
Rus ordusu, Ukrayna’nın Mikolayiv kentine füze saldırısı düzenledi!