İstanbul'da “İETT’ye bağlı otobüsler yolda kalıyor. Çileyi İstanbullular çekiyor” yazısı ile “Senin hayatın gidiyor”, "Trafik felaketine neden oldular" yazısı yazıldı.
İBB’ye yönelik soruşturmalar kapsamında üç büyük kentte binlerce reklam panosunu elinde bulunduran 12’si reklam şirketi olmak üzere 24 şirkete el konulmuş ve kayyum atanmıştı.
Ekrem İmamoğlu’nun 2019 yılında İBB Başkanlığı’nı kazanmasının ardından belediye reklam panolarına Erdoğan’ın büyük boy fotoğrafları ve sloganları asılmıştı.
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu "Algı çalışmaları değil meydanlar gerçek." yanıtını verdi.
Sosyal medyada afiş kampanyasına sert tepki gösterildi. Kullanıcılar yaptıkları paylaşımlarda şu yorumlar yapıldı.
-"Algı çalışmaları değil meydanlar gerçek",
-"İstanbul Büyükşehir'e yapılan operasyonun en büyük sebeplerinden biri de bu şehir panolarının ele geçirilmesiydi",
-"Herkes o kadar iyi biliyordu ki bu şirketlere neden el konulduğunu. Bir de erken seçim hazırlıkları başlamış",
-"Utanmazlık, yüzsüzlük, arsızık arş-ı alâya vardı. Kötülüğün bu kadarıyla başa çıkmak imkansız artık", "Peki 1 kg kıyma yüzde kaç artmış tam tamına % 1239 kat daha bunun gibi bir sürü temel gıda maddesi var bunlarıda afişe etsenize",
-"İstanbul'u yönetsin diye seçen İstanbulluların kararına rağmen başkanlarını 1 yıldır içeride tutanların suçudur bu pankartlarda yazan her şey. Kendilerine fayda olsun diye afişlere çamur rengi sürmüşler ama içeride olan başkansız İstanbul'a kötülüğü aslında kendileri yapmıştır."
SÖZCÜ TV programcısı Barış Terkoğlu, "Bundan çok sayıda var. Doğrudan şirket isimleri, logoları kullanılarak yapılmış. Afişlerin köşesinde AKP logoları var. Onlarca çeşidi var. Tamamının ortak özelliği İBB'nin yönetim şeklinin eleştirildiği, kaybeden sen oluyorsun denilen afişler. Çoğunda da İBB iştirakleri hedef alınmış" dedi.
Terkoğlu şu ifadeleri kullandı:
Kuşkusuz bu bir seçim çalışması. Türkiye 2026'dan itibaren seçim sathı mahalline giriyor. İmamoğlu başarısız bir yönetim sergiledi, başarısız yönetti algısını topluma yerleştirmek için yapılmış bir çalışma. Özel bir seçim çalışması.
İkincisi etik açıdan değerlendiriyorum. Şu anda Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere İBB'ye bağlı iştiraklerin neredeyse tamamının yöneticisi, yönetim kurulu üyesi veya bu iştiraklerde görev almış isimler ya cezaevinde, ya adli kontrollü, ev hapsinde, yargı baskısı altında.
Bunlar kamu şirketleri, bu şirketlerin logolarıyla isimleriyle politik reklam yapmak başka bir eleştiri konusu. Peki bu reklam panoları kimin? İBB davasının dayandığı iddianame özel bir fikre dayanıyor. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu İBB döneminde bir tür yolsuzluk yaptı fikrine dayanıyor. Bu fikrin kaynağı ne? İBB'nin kendisine bağlı iştiraklerle bir tür yolsuzluk ekonomisi kurduğu suçlaması...
Bunu özellikle reklam tabelalarının yolsuzluk için kullandığı ithamı vardı, bu nedenle İBB bürokratları hem de bu şirketlerin sahipleri gözaltına alındı. Bir kısmı etkin pişmanlıktan yararlandı.
İlbaklar İBB iddianamesinde sanık olmaktan çıkmışlar, yargılanmıyorlar artık. Onlara yönelik suçlamalar düşmüş. Bu billboardlar kimin? İlbakların.
Türkiye'de her dönemin yargısına yönelik bir özellik var: Güçlü olanlar, ilişkisi olanlar, iktidarla iyi geçinenler kendilerine suç ithamı olsa da korunurlar, kollanırlar, bazen iddianameden çıkarılırlar.
İlbaklar grubuyla iktidar medyası yolsuzluk iddiasında bulundu. İBB iddialarıyla ilişkilendirdi, suçladı. İddianameden çıktı, o İlbakların billboardlarını kullanarak İBB'ye yönelik yolsuzluk ithamlarında bulundu.
Sözcü
Kayyum Gürsel Tekin: "Görevi devretmem"9 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın duaları gizli prompterdan okuması gündem oldu39 izlenme
''Melih Gökçek, Moğal istilasından sonra gelen en büyük felaket''155 izlenme
Zemin kaynıyor o evler yıkılır30 izlenme
İmamoğlu ile Erdoğan arasında yapılan son ankette fark çok büyük! Hata payları eklense de olmuyor9 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için suç duyurusu!39 izlenme
CHP lideri Özgür Özel'e saldıran şahsın yeni görüntüsü: Şahsın, Özgür Özel'i adım adım izlediği ortaya çıktı16 izlenme
Seçim öncesi giden kaynağı belirsiz para seçim sonrası geri döndü29 izlenme
Siverek’te yalın ayak, eşek sırtında eğitime veliler isyan etti!
27 Yıllık enerji şirketi iflas etti! Sektörün öncü ismiydi
TRT'nin ilk skandalı değilmiş ! Şemseddin Özaykan denen yobaz 'Namaz kılmayan idam edilsin !'
Can Ataklı hakkında soruşturma başlatılmıştı, işte Ataklı'nın kesilip biçilmemiş o konuşması