Türk Tabipler Birliği (TTB) İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, “kişiye özel” kadro ilanlarıyla gündem olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (SBÜ) eğitim ve araştırma hastanelerinde, eğitim kliniği olmayan alanlara kadro ataması yaptığını söyledi.
Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Türkiye genelinde 20’ye yakın hastaneden örnekler veren Ökten, “Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde göz kliniği olmadığı halde göz hastalıkları uzmanı doçent atandı. Başka şekilde çözülebilecekken akademik unvanlı kadro açılması, amacın farklı olduğunu gösteriyor” dedi.
KLİNİKLERİ OLMADIĞI HALDE 'AKADEMİK UNVANLI' KADROLAR AÇILDI
Ökten sözlerine şöyle devam etti: “Yedikule Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde tıbbi patolog olarak profesör kadrosu, Zeynep Kamil patoloji bölümüne ise doçent kadrosu açıldı. Şanlıurfa, Erzurum ve Trabzon gibi birçok eğitim ve araştırma hastanesine eğitim klinikleri olmadığı halde akademik unvanlı kadrolar açılmıştır.”
Bu kadrolar açılırken pek çok ihtiyacı olan hastaneye kadro verilmemesine tepki gösteren Ökten, şunları kaydetti:
"Ataması yapılan akademisyenleri faydalı olacakları yerlere kadro açılmaları daha uygun olacaktır. TTB olarak akademik kadrolardaki her atama, liyakat temelli, bilimsel ve objektif ölçütlere göre yapılmalıdır diyoruz. Kişilere kadro vermek için eğitim kliniği olmayan yerlere kadro açılmasının bilimsellikle, eğitimle, araştırmayla, uygulamayla ilgisi yoktur. Olsa olsa bu kadrolar kadrolaşmak için açılmakta, meslektaşlarımız da bu kadrolar için ne yazık ki bu kirli siyasi döngünün içine girmektedir."
CHP'li Başarır'dan Mahir Ünal'a 'Tank Palet' yanıtı "Utanmaz katar artığı"85 izlenme
TÜMYAD’tan deprem bölgesine örnek çadır kent: Elektrik ve su sıkıntısı yok34 izlenme
Tartıştığı kadını öldüren uzman çavuş 'iyi hal' indirimi aldı!39 izlenme
CHP'li vekilden Meclis'te ekmek ve süt tepkisi: "Çiftçiyi perişan ettiler şimdi de AKP olmasaydı ekmek bulamazdınız diyorlar!"20 izlenme
Yunanistan'da 6 Türk'ün infaz edildiği sır pusuda FETÖ mesajı ortaya çıktı39 izlenme
Skandallar bitmek bilmiyor! Öğrencisini istismar eden öğretmen tutuklandı13 izlenme
AKP'li Külünk zamma değil zamanlamaya kızdı: "Kirli bir operasyon"34 izlenme
Ezgi Mola'ya, Musa Orhan'a hakaretten hapis istemiyle dava açıldı!43 izlenme
TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranını duyan kadının cevabı gündem oldu: "Ya s..tirsin gitsin!"
Fon davasında flaş gelişme: Seçil Erzan'ın telefonundan Fatih Terim'in mesajı çıktı
Kirli İliç rantının iç yüzünü Deniz Yavuzyılmaz tek tek anlattı: "222 milyon lira..."
Emekli maaşı ne kadar olacak? İşte 2019 emekli maaş zammında son durum