Kahramanmaraş'ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Elazığ da etkilendi. Depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında 4 bin 636 binanın ağır hasarlı olduğu tespit edildi.
Bu binaların yıkımı için süreç başlarken ilde birçok noktada ağır hasarlı binaların arasına semt pazarları kurulması ise tehlike yaratıyor.
Hergün yüzlerce pazarcının olduğu binlerce vatandaşın alışveriş yaptığı semt pazarlarına AKP'li Elazığ Belediyesinin izin vermesi ve herhangi bir önlem almaması tepki çekti.

AĞIR HASARLI BİNA ÖNLERİNDE PAZAR KURULUYOR
Depremde ağır hasar alan mahallerden biri olan Akpınar Mahallesi’nde ağır hasar almış 78 katlı binaların önlerine hafta sonu kurulan semt pazarlarında binlerce vatandaş canını tehlikeye atarak alışveriş yaparken hasarlı binalarda herhangi bir tedbir almaması dikkat çekti. Binlerce kişinin alışveriş yaptığı pazar, tehlikeye rağmen açık kaldı.

“HASARLI BİNALARIN YIKILMASINI BEKLİYORUZ”
Semt pazarlarının kurulmasıyla ilgili yetkililerle görüştüklerini belirten Elazığ Pazarcılar Derneği Başkanı İlhan Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü;
*Kentte birçok ağır hasarlı bina var ve maalesef bu ağır hasarlı binaların olduğu yerlerde pazarlar kuruluyor. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı yaptık konuyu Valimizle ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüzle görüştük ve dün gerekli tedbirlerimizi aldık.
*Ağır hasarlı bu binaların yıkılmasını bekliyoruz. Ağır hasarlı binaların önünde pazar kurmayacağız. Herhalde Elazığ'da yıkım makinası yok diye bu binalar yıkılmıyor diye düşünüyorum inşallah önümüzdeki ay bu binalar yıkılacak.
*Bu süreci TOKİ bölgesinin olduğu yerler olan Çatalçeşme, Bizmişen, Yemişlik bölgelerine pazarlarımızı açacağız.
Sözcü
İmamoğlu davasının arkasında neler var? İsmail Saymaz: O hakim hakkında müfettişler görevlendirildi30 izlenme
Emin Çölaşan'dan Fahrettin Koca'ya kritik soru: Gerçek neden bu olabilir mi?113 izlenme
AKP'nin oy oranı dindar seçmenlerde yüzde 10 düştü!40 izlenme
Tüm çalışanların hayali Gebze'de gerçek oldu! Bu fabrikada en düşük maaş 176 bin lira12 izlenme
Güne yükselişle başlayan altının gramı 1. 970 lira seviyesinde işlem görüyor18 izlenme
Süleyman Soylu bunun da izini sürecek mi? AKP'li meclis üyesinden montaj, İmamoğlu'na hakaret, nefret söylemi!113 izlenme
Odunpazarı Belediye Meclisi’nde CHP’li meclis üyesi AKP döneminde satılan tesislerin '17 sayfalık' listesini açınca, AKP’liler salonu terk etti!53 izlenme
Patara'nın kumları çalanlara satıldı!52 izlenme