İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldığı ve istinafa taşınan ‘ahmak davası’nda cezanın kesinleştiğine dair iddialar üzerine avukatı Kemal Polat, açıklama yaptı.
İddialara tepki gösteren Polat, “’Ahmak davasında verilen ceza kesinleşti, onandı…’ gibi operasyonel asparagas haberleri çıkaran ve yayanlar; niyetiniz hukuksuzluğa zihinleri alıştırmak yahut bu hukuksuzluğu gerçekleştirmeye birilerini teşvik etmek ise bunun tutmayacağından emin olun. Bu hukuksuz karar halkın vicdanından zaten döndü, umarım ve dilerim ki yargı da bu hukuksuzluğa daha fazla izin vermeyecektir” dedi.
Polat, konuyla ilgili bir yargı belgesini de paylaştı. Başvuru üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi tarafından yazıldığı anlaşılan belgede, “Dairemizin 2023/503 esas sayılı dava dosyası halen inceleme yapılmak üzere atama beklemekte olup, henüz bir karar verilmemiştir” ifadesi yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı öncesi soru üzerine gazetecilere açıklama yapmıştı. İmamoğlu, “İstinaf mahkemesinin sizinle ilgili kararı onadığı ve siyasi yasak getirileceğine dair bazı haberler ortaya saçıldı. Bu iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki soruya “Yargı tarihinde bu kadar zemini olmayan, utanç verici başka dava var mıdır bilmiyorum. Çokça adaletsizlik, hukuksuzluk yaşanıyor ama bu dava bile değil. Umarım burada yargı adaletli bir karar verir. Hem bize hem milletimize güzel bir mesaj çıkar. Boşu boşuna siyasetin malzemesi haline gelmeyiz” yanıtını vermişti.
Kaynak: ANKA
Tele1
Merkez Bankası ilk kez uyardı: 2025'te kira artışı şoke edecek39 izlenme
Tatil yörelerinde seçim molası: Plajlar boşaldı71 izlenme
AKP'li belediyenin Ayda için yaptığı afişe tepki yağdı!130 izlenme
‘Sandık Gücü’nün tespiti: Şanlıurfa’da 5 bin 600 korsan seçmen kuşkusu163 izlenme
'Kılıçdaroğlu batırdı' diye yıllardır yalan söyleyen AKP'liler, SGK'yı bakın nasıl batırmış !123 izlenme
"Meslek kuruluşlarının başındaki 'Türk' ibaresi artık kullanılmayacak"117 izlenme
İmamoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı! "Soruşturma karalamaya yönelik"40 izlenme
Skandal görüntüler! Halkın bulamadığı test kitlerini Ethem Sancak'ın yeğeni çekirdek gibi harcayıp eğleniyor !479 izlenme