Türkiye’nin gündemine oturan Gezi Davası’nda çıkan kararlara tepkiler sürüyor. Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı yargılamalarda mahkeme; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası vermişti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilleri Turan Aydoğan, Candan Yüceer, Gökan Zeybek ile birlikte; Gezi Davası sonucunda haklarında mahkûmiyet kararı verilen Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.
"GÖZYAŞLARIMI KATLEDİLEN HUKUK SİSTEMİ İÇİN AKITIYORUM"
KRT'de yer alan habere göre, CHP'li Özel de 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Gezi Davası'nda verilen skandal kararla ilgili açıklamalarını iletti.
Özel, “Ahmet Necdet Sezer diyor ki ‘Tutulan; evlatlarından, çocuklarından ayrılan beraat ettikleri bir davadan, delili durumu değişmeden kararı etkileyecek yeniden yargılama gibi bir durum ortaya çıkmadan, bir daha bir daha yargılanıp cezalandırılmalarından üzüntü duyuyorum. Aileleri için üzülüyorum. Onlar için gözyaşı dökebilirim ama gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum” sözleriyle kararlardan rahatsızlığını dile getirdiğini aktardı.
Özel'in açıklamalarından ilgili kısmı şöyle:
Hepsinin özel olarak memnuniyet duyduğu iki şey var. Birincisi, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gezi konusunda net tutum almasından ve çok doğru bir açıklama yapmasından memnuniyet duyuyorlar. 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün beni aradı, mesajını bugün televizyonda paylaşmıştım. Bugün kendilerine ilettim.
"YAŞAYAN ÜÇ CUMHURBAŞKANI’NDAN BİRİSİ VE GELECEKTE GÖREV BEKLEYENİ GEZİ’NİN ARKASINDA"
Ahmet Necdet Sezer diyor ki, ‘Tutulan; evlatlarından, çocuklarından ayrılan beraat ettikleri bir davadan, delil durumu değişmeden kararı etkileyecek yeniden yargılama gibi bir durum ortaya çıkmadan, bir daha bir daha yargılanıp cezalandırılmalarından üzüntü duyuyorum. Aileleri için üzülüyorum. Onlar için gözyaşı dökebilirim ama gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum.’ Ahmet Necdet Sezer, ‘Türkiye’de hukuk bu kadar ayaklar altına alındıysa Türkiye’nin bu duruma düşmesine üzülüyorum’ diyor.
Gezi’yi, Z kuşağını anlamayan, çevre duyarlılığı olmayan, doğa katliamlarına direnmeyen, kent suçlarına itiraz etmeyen birini bu ülkenin insanları 13’üncü Cumhurbaşkanı seçmeyecekler. Yaşayan üç cumhurbaşkanından birisi ve gelecekte görev bekleyeni Gezi’nin arkasında. Gerisini siz düşünün Recep Tayyip Erdoğan.
İade edilen maskeler İngiliz medyasının gündeminde: Süreç atılan bir e-posta ile başlamış128 izlenme
Öz kızını 7 yıl boyunca istismar eden babaya alt sınırdan ceza!9 izlenme
'Türkiye'de ciddi bir israf yaşanıyor!'605 izlenme
Vergisiz telefonda 21 kuruşluk poşet, binlerce liradan etti25 izlenme
Gar ihalesini alan Önder ‘bankamatik çalışan’ çıktı!733 izlenme
Başsavcılık talep etti: Esenyurt'taki tekel bayisinde yaşanan vahşete 'yayın yasağı'42 izlenme
YSK'dan flaş karar!119 izlenme
370 milyar liralık borç yapılandırdıldı23 izlenme
Mansur Yavaş’tan Ankaralılara indirimli ulaşım müjdesi! Uygulama Çarşamba günü başlıyor
Bakan Soylu: Tarihimizin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız
Siber Suçlar’ın eski amiri Ziya Uçar da Papara dosyasında tutuklandı!
Açlık sınırı asgari ücretin üstüne çıktı!