Eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi aynı zamanda eski Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz’ın 2 oğlunu, kızını, damadını ve 2 gelinini fakültedeki akademik kadrolara aldığı ileri sürüldü.
Kadrolaşma iddialarına tepki gösteren Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Şerif Demir, “Ne yazık ki KHK ile muhalif akademisyenleri ihraç ederek akademik kadrolara kendilerine yakın kişileri aldılar” dedi.
Üniversitelerde açılan kadrolara liyakatsiz kişilerin yerleştirildiği ya da adrese teslim kadro ilanları açıldığı gibi iddialar sürerken Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tartışma yaratacak bir kadrolaşmanın yaşandığı ortaya çıktı. Eski Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz’ın neredeyse tüm çocuklarının kendisiyle aynı üniversitede çalıştıkları öğrenildi.
Yılmaz’ın oğlu Zülfikar Yılmaz, kızı Fatma Yılmaz ve damadı Emre Aydın’ın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın akademik kadrosunda, oğlu Kamil Yılmaz’ın ise çocuk sağlığı ve hastalıkları Ana bilim Dalında öğretim üyesi olduğu biliniyordu. Yılmaz’ın gelini Süreyya Yılmaz’ın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümünde, bir diğer gelini Deniz Yılmaz’ın ise aynı üniversitede tıbbi patoloji ana Bilim dalında görev yaptığı ortaya çıktı.
Telefonla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana bilim dalının defalarca kez aramamıza rağmen Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz’a ulaşamadık. Üniversiteden ulaştığımız bir yetkili ise Mehmet Emin Yılmaz’ın gelinlerinin akademik kadro içerisinde yer aldığını doğruladı.

Akademideki kadrolaşmalara ilişkin gazetemize açıklama yapan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Şerif Demir şunları söyledi:
“Ne yazık ki KHK ile binlerce akademisyen haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edildi. Kendilerinden olmayan, muhalif olan kim varsa ihraç ettiler. Boşalan akademik kadrolara kendilerine yakın kişiler alındı. Niteliğin ve liyakatin olmadığı kişiye özel akademik kadroların açıldığı bir süreç yaşıyoruz. Akademinin en önemli özelliği etiktir. Bu akademiyi akademi yapan bir ölçüttür. Son yıllarda ise bu ölçütün ortadan kalktığını Dicle Üniversitesi’nde olduğu gibi başka birçok üniversitede gördük. Görmeye devam ediyoruz.
Dicle Üniversitesi’nde yaşanan bu olay ilk değil. Daha öncesinde Fethullah Gülen cemaati çatısı altında bütün akademik kadroları kendilerine tahsis ediyorlardı. Bugün de iktidar gücü ile kadrolaşmaya devam ediyorlar. Aile şirketi yönetir gibi akademik kadroları birinci, ikinci dereceden yakınlarına veya kendilerine yakın olan kişileri alıyorlar.
Bu niteliksiz kadrolaşma, üniversitelerin bilimsel üretim yapmasının önündeki en büyük engel. Dünya üniversiteleri sıralamasında Türkiye’nin hali zaten ortada.”
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1718602/ailesinefakulteacmis.html
Atatürk’ün özel bir çalışmayla 4K kalitesine yükseltilen videosu yayınlandı36 izlenme
Elektrik faturalarına karşı 'ışıkları kapatıyoruz' kampanyası36 izlenme
Yılın rekortmeni patates oldu! Fiyatı yüzde 120 arttı!56 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kiralık araçlardan 35 milyon lira tasarruf etti!39 izlenme
Diyanet'ten yardım fetvası: Ulusal düzeyde kampanyaya bağış caizdir107 izlenme
Yenidoğan Çetesi davasında yargılanan doktorlar 3 yıl meslekten men!24 izlenme
Birlikte kazanacağız dedi: AKP’li inşaatçı vekil sağlıkçı kontenjanından aşı oldu!43 izlenme
Sedat Peker’den New York’ta gövde gösterisi23 izlenme
AKP'ye yakın araştırma şirketinden yeni anket: Partilerin son oy oranları
Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’ndan Narin Güran açıklaması! Soruşturmadaki savcı detayı dikkat çekti
Polonez grevinde altı ay sonra zafer
Özgür Özel, çok tartışılan fotoğrafı yorumladı: "CHP'yi kimse yalnızlaştıramaz"