Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarla istediği Başkanlık sistemi, 16 Nisan 2017'de yapılan referandum ile kabul edilmişti.
Referandumda yüzde 51.41 'evet' çıkarken, 'hayır' oyları yüzde 48.59'da kalmış ve YSK'nın mühürsüz oylarla ilgili kararı büyük tartışma yaratmıştı.
İlerleyen süreç sorunları da beraberinde getirdi.
Ülke çapında ekonomik kriz baş gösterirken; kadın cinayetleri, çocuk istismarı, sokak hayvanlarına şiddet, intihar ve kutuplaşama gibi vakalarda hızlı bir artış görüldü.
AK PARTİ TABANI DA ŞİKAYETÇİ
Bu gelişmeler vatandaşları rahatsız ederken, AK Parti tabanında da ciddi bir kırılma olduğunu biliniyor.
Özellikle ekonomiden şikayetçi olan AK Partili vatandaşlar, bulundukları illerde belediyelerin önüne giderek durumu protesto ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve bazı liyakatsız bir şekilde atandığı savunulan isimlerin halen görevlerine devam ediyor olması parti tabanında ciddi tepki topluyor.
"SİSTEM SONUMUZU HAZIRLIYOR"
İktidar partisindeki belirgin düşüş anket sonuçlarına da yansırken, AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 39'lara kadar düştü.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Partili bir yetkili, "Başkanlık sistemi ters tepti. Parti tabanının bile güvenini kaybettik. Süreç sonumuzu hazırlıyor" ifadelerini kullandı.
Merkez Bankası dolar arıyor: Yabancıya sıfır faizle TL verecekler!43 izlenme
Türkiye’nin Araplaştırılmasına karşı çıkan, satılan Türk vatandaşlığından rahatsızlıklarını dile getiren 2 üniversite öğrencisi gözaltına alındı40 izlenme
Avukat,'Başörtüsü farz değil, kültürel gelenek' diyen imamı canlı yayında ayakkabıyla dövdü !1272 izlenme
TurkNet'ten internet fiyatlarına 7 ayda ikinci zam! Web abonelik fiyatı 299,90 TL’ye yükseldi43 izlenme
AKP'li Çerçioğlu'yla ilgili çarpıcı iddia: Erdoğan aleyhine kitap mı yazdırdı?12 izlenme
AKP'liler parti toplantısında birbirine girdi! Gökçek sataştı Bakan Yumaklı yüzüne söyledi12 izlenme
Yüzde 25'e sabitlenen kira zammına tepki büyük! "Kira yetmez doğalgazı elektriği de sabitleyin"89 izlenme
Uludağ’da 37 tesisin yarıdan fazlasının yangın güvenliği yok25 izlenme
4 Şeker Fabrikası daha gitti! Devlet 415 milyon TL zarar etti!
İsrail, İran'ın misilleme saldırılarına karşılık Tebriz'i vurdu
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeni gelişme: 'İYİ Parti grup kurabilsin diye geçmişlerdi, CHP'ye dönüyorlar'
İBB’nin Kanal İstanbul raporu: İklimi de coğrafyayı da değiştirecek