Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıta gelen zamların bayileri büyük oranda etkilediğini belirterek, ‘'Akaryakıt fiyatları her arttığında biz de o kadar batırıyoruz” dedi.
SÖZCÜ WEB TV'ye konuşan Okumuş, ‘'İstasyonlar zarar ettiği için kapanmaya başladı. Bu sayı ciddi şekilde artıyor. Anadolu'da 6 bin bayi var ve günlük satış miktarları 3 bin litrenin altında. Böyle giderse iflas kaçınılmaz. Onların iflası 60 bin kişinin işsiz kalmasına neden olur'' dedi.
Okumuş şunları söyledi:
Akaryakıt fiyatlarının yükselmesinden en rahatsız olan ve en çok zarar gören sektör akaryakıt bayileridir. Tüketiciler de malum ama bizde bu fiyat artışları nedeniyle sermaye ihtiyacı doğdu. Giderlerimiz aşırı yükseldi. Akaryakıt fiyatları her arttığında biz de o kadar batıyoruz. Bayileri ciddi biçimde etkilendi ve ‘Zarardayız' diyerek pankart asıp kapatıyor. Zarar ettiği için yaşayamaz ve ticarete devam edemez hale geldiler. Ciddi sayıda istasyon kapanmaya başlandı.
Bizim korkumuz şu, Türkiye’de 13 bin bayi var ve bunların 6 bini Anadolu’da. Günlük satış miktarları da 3 bin litrenin altında. Her istasyonda 10 kişi çalıştığını düşünürsek, neredeyse 60 bin insanın işsiz kalması ve benzincilerin de iflas etmesi demek. Milli servet de zayi olur. İş güvenliği uzmanının bile giderini karşılayamaz haldeler.. Enerji maliyetlerini hiç söylemiyorum, personel maliyeti ise çok arttı.
Türkiye, 47 yıl sonra facia listesinde! Dünya unuttu, biz yeniden hatırlattık43 izlenme
‘Asgari ücretli Erdoğan kadar zam alsın’ demek yaralayıcı oldu!135 izlenme
Bir ilde ekmeğe 3. zam46 izlenme
Ranta doymuyorlar! Eyvah! Belgrad Ormanı imara açılıyor43 izlenme
Medipol dahil birçok hastane geri çevirdi: Koronavirüslü hamile kadın öldü!103 izlenme
Son anket yayımladı: Üç puan fark attı, birinci parti belli oldu39 izlenme
Ankara'da hissedilen 3.5 büyüklüğündeki deprem anı böyle kaydedildi127 izlenme
Güllü'nün arkadaşından şoke eden yeni iddia18 izlenme