Ülke genelinde kişi başına düşen araç sayısının en yoğun olduğu illerin başında gelen Aydın'da artan akaryakıt fiyatları ve otomobillerin giderleri nedeniyle karakaçanlar yeniden kıymete bindi.Yılın neredeyse 910 ayı Aydın'ın ılıman iklimi nedeniyle doğal ortamda kendiliğinden beslenen at, eşek ve katırları ulaşım ve taşımacılıkta kullanmanın daha hesaplı olduğunu belirten Dağeymiri Mahallesi sakinlerinden Mehmet Karataş, “Özellikle dağlık alanlarda ve ulaşım sorunu olan bölgelerde atları mecburiyetten kullanıyoruz. Ancak son zamanlarda bir çok kişi artan akaryakıt fiyatları nedeniyle at, eşek ve katırlarla ulaşım ve taşıma yapmayı daha tasarruflu buluyor. Mahsul döneminde taşıma için kullandığımız at ve katırlardan, imar döneminde traktör niyetine çift sürerek faydalanıyoruz. Bahar mevsimi iyi olduğu dönemlerde binek hayvanlarının tek masrafı nal çaktırmak oluyor. 56 yılda bir de semer tamiri yaptırıyoruz. Algısı yok vergisi yok. Yakıt zammından da etkilenmiyor” diyerek dağ köylerinde hayvanlarla taşıma ve ulaşım sağlamanın halen revaçta olduğunu söyledi.
Ulaşımda yeterli hıza ulaşamadığı için at, eşek ve katırların motorlu araçlara göre zaman kaybına neden olduğunu belirten Mehmet Karataş, “Zaman kaybını telefi etmek için binek hayvanı kullananlar yola bira zerken çıkıyor. Otomobil yerine kısa mesafelerde hayvanla yolculuk yapanlar aynı zamanda sporunu da yapmış olduğu için daha sağlıklı yaşıyor” diyerek son akaryakıt zamlarının ardından binek ve yük taşıma hayvanlarının cazibesinin arttığını belirtti.
İHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/akaryakitzamlarindansonraatveesekleryenidenkiymetebindi2355403/
Erdoğan 31 Mart seçimleri öncesinde Ayasofya için 'bu oyuna gelmem' demiş!114 izlenme
Gıda enflasyonunda zirveye çıktık50 izlenme
Hükümet onları da satıyor! Sıra sosyal tesislerde!258 izlenme
CHP’de yüzleşme toplantısında neler konuşuldu? Toplantının perde arkası45 izlenme
Ayşe Barım için tahliye kararı23 izlenme
'Hepimiz Recep Tayyip Erdoğan'ız' diye bu fotoğrafı paylaşan isme 26 milyon TL'lik ihale!106 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz: "AKP bir yandan kamu işletmesi kâr eden Çayırhan Termik Santrali'ni satmaya çalışıyor. Diğer yandan buradan elde edilecek geliri özel elektrik şirketlerine teşvik olarak dağıtıyor"45 izlenme
Öğretmenden öğrencilere tehdit! 'Benim cebimde bıçak var, sana saplamıyorum!'62 izlenme