“Teleskopik döner loader (yükleyici)” alım yılı olan 2015’te 3/g eşik değerinin 7 milyon 726 bin 900 TL olduğunu belirten yetkililer, yapılan 25 milyon 317 bin TL’lik alımın kısımlara bölünerek eşik değer altında tutulduğunu ve usulsüzlük yapılarak alımın istisna kapsamında kalmasının sağlandığını belirtti.
Satın almaya ilişkin kararlarda doğrudan bir markanın belirli modellerinin yer alması ve o firmanın Türkiye’deki tek satıcısının “Çam Grup” olması dikkat çekti. Böylece marka ve model yazdığı için aynı işi görebilecek diğer pek çok araç tedarikçisinin teklif vermesi engellendi. 18 Mart 2015’te şirketin aldığı “piyasa araştırması yapılması” kararına rağmen, bu karardan 5 gün sonra ilk partinin, 13 Nisan 2015’te ikinci partinin, 27 Nisan 2015’te ise üçüncü partinin alımı yapılarak yaklaşık bir aylık süre içerisinde 7 milyon 375 bin Avro’luk alımın tamamlandığı tespit edildi.
2015’te yapılan alımla ilgili dikkat çeken başka ayrıntılar da ortaya çıktı. Alınan araçların büyük bir bölümünün yazılımlarının satıcı firma tarafından özellikle kilitlenerek kullanılmak istense dahi kullanım dışı tutulduğu belirlendi. Yazılımın tam olarak çalıştırılamaması ve diğer arızalar sebebiyle araçların büyük kısmı uzun süre otoparkta bekletildi. Garanti süreci içerisinde bu arızaların tamirinin “muhatabın İtalyan üretici firma olduğu” gerekçe gösterilerek yapılmadığı ve garanti süresinin dolduğu belirtildi.
BELKA’nın yeni yönetimi, ihaleyi alan Çam grup yetkilileri ile dönemin şirket yöneticileri hakkında görevi kötüye kullanma suçu işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
“Teleskopik Döner Yükleyici” işinin dışında, Melih Gökçek döneminde 2 yıl içinde farklı şirketler aracılığıyla, farklı iş kollarında toplam 150 ihale alan Çam Grup, kamuoyunda “beş günde bir ihale alan firma” başlıklarıyla biliniyordu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/gokcekdonemineiliskinbirsucduyurusudaha1802029
ABD’den Gülşen açıklaması50 izlenme
Rusya Devlet Başkanı Putin: "Türkiye'de Avrupa için büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz" ifadesinde bulundu43 izlenme
Japonya'da 11 yıl önce yaşanan 9,1 şiddetindeki Tohoku depremine ait görüntüler yeniden gündem oldu85 izlenme
Meclis'te 'Sinan Ateş' tartışması: MHP'li Olcay Kılavuz'un tutuklanması için çağrı yapıldı48 izlenme
İşte ‘kedicik’ olmanın bedeli779 izlenme
İsrafa doymayan Saray, vatandaşın geçim sıkıntısını görmezden geldi!79 izlenme
Adnan Oktar da Gülen hayranı çıktı ! 'Çok muhterem bir insan, KAHTANİ (mehdinin yardımcısı) olabilir'1163 izlenme
Mustafa Balbay'ın kızı babası için verilen AYM kararını hatırlattı: Can Atalay’ın tutukluluğunun Anayasa’ya aykırı olduğu tartışmaya açık değildir37 izlenme
Yandaş Sabah yazarından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ve sağlık emekçilerine destek eylemine hakaret!
Menzil'de miras kavgası bitmiyor! Tarikat şeyhi kardeşlerini ifşa etti
3600 Ek Göstergede Sona Gelindi Meslek Grubunda ki Milyonlarca Çalışanın Gözü Yarın ki Yapılacak Toplantıda
İBB’ye de ‘T.C.’ geri dönüyor!