ABD ve İsrail'in İran'a karşı başlattığı savaş petrol fiyatları ile birlikte akaryakıt fiyatlarını da uçurdu.
Bu gece litre fiyatında motorine 2,14 TL zam gelecek. Zammın 1,60 TL'si vergiden karşılanırken pompa fiyatına 53 kuruş zam yansıyacak.
Böylece motorinde beş gündeki toplam zam 19,14 TL'ye yükselecek. Bu rakamın 4,78 TL'si pompaya yansırken, 14,36 TL'si vergiden karşılanmış olacak. Motorinde 13,90 TL'si ÖTV'den, 2,78 TL'si ÖTV'nin KDV'sinden oluşan toplam 16,68 TL'lik alandan geriye sadece 2,32 TL'lik vergi alanı kalacak.
Bu gece litre fiyatında 1,54 TL zam gelecek. Zammın 1,15 TL'si vergiden karşılanırken, pompa fiyatına 39 kuruş zam yansıyacak.
Böylece benzinde beş gündeki toplam zam 7,45 TL'ye ulaşacak. Bu rakamın 1,85 TL'si pompaya yansırken, 5,60 TL'si vergiden karşılanmış olacak. Benzinde 14,82 TL'si ÖTV'den, 2,96 TL'si ÖTV'nin KDV'sinden oluşan toplam 17,78 TL'lik alandan geriye 12,18 TL'lik vergi alanı kalacak.
Vergi alanı bittiğinde, eğer yeni bir düzenleme yapılmazsa, zamlar fiyatlara bire bir yansıyacak.
Bu geceki zamla birlikte litre fiyatı motorinde yaklaşık olarak İstanbul'da 65,23 TL'ye, Ankara'da 66,25 TL'ye, İzmir'de 66,63 TL'ye yükselecek.
Bu geceki zamla birlikte litre fiyatı benzinde yaklaşık olarak İstanbul'da 60,31 TL'ye, Ankara'da 61,26 TL'ye, İzmir'de 61,55 TL'ye yükselecek.
Bugün petrol ve uluslararası akaryakıt fiyatlarında yaşanan sert artışın yarın gece fiyatlara yansıması bekleniyor.
Bu sabah 92 dolardan 119 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, G7 ülkelerinin petrol rezervlerinden satışa başlayacağı yönündeki haberlerle 105 dolara geriledi.
NEFES
Herkes Ne Olduğunu Anlamaya Çalışıyor... 83 milyon Fazla Pusula, Sayısı Bilinmeyen Yabancı Seçmen... Sandıkta Şüpheli Sorular...47 izlenme
ABD’de polisi öldüren konsolosun oğlunun gözünün yaşına bakılmadı! Somali Cumhurbaşkanının oğlu kuryeyi öldürüp para cezası almıştı40 izlenme
İSPARK'ta giderayak hırsızlık iddiası!252 izlenme
SADAT'ın kurucusu ihaleye doymuyor: Türkiye Petrolleri'nin 11 milyon TL'lik ihalesi o isme gitti!59 izlenme
Kamuda ihaleler adrese teslim26 izlenme
Son 5 yılda satılmayan biletlere çıkan ve alınmayan ikramiyeler için Hazine’ye bakın ne kadar para aktarıldı!132 izlenme
Mühendisler hasar tespit çalışmalarını sonlandırdı: 'Bizi ölümle tehdit ettiler'46 izlenme
Afrin'de yaşayan Suriyeliler, Türkiye'deki Suriyelilerin geri dönmemesi için eylem düzenledi!38 izlenme