Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı direniş devam ediyor.
Dava süreci devam ederken 24 Temmuz sabah saatlerinde bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. Eyleme geçen İkizköylü vatandaşlar da jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğruyor.
SU TANKERİNE İZİN VERİLMEDİ
Sosyal medyada yayılan videolara göre, kamp alanındaki köylülerin, vatandaşların temizlik için kullandıkları su tankeri alandan içeri alınmadı. Tuvalet için kullanılan su da kesildi.
Jandarma Komutanı kullanılan suya hijyen testi yapılacağını söyledi. Günlerdir zor şartlarda nöbet tuttuklarını ve sağlık yönünden titiz davranılmadığını anımsatan yaşam savunucuları "Tankerimizi istiyoruz" sloganları attı.

OTURMA EYLEMİ
Jandarma komutanının söz konusu testin yarım saat içinde yapılacağını söylemesi üzerine alanın girişine kurulan barikatın önünde oturma eylemi başladı.
EYLEM SONUÇ VERDİ
Su tankerinin içeri alınması için yaptığı eylem sonuç verdi ve su tankeri alana alındı. Alana girmesi engellenen kullanım suyunu taşıyan tanker alkışlar eşliğinde kampın içine girdi. Tankerin içindeki suyun hijyen testine tabi tutulması için numune alındı.
VALİLİK BİTTİ DEMİŞTİ AMA KIYIM SÜRÜYOR
Valilik en son “İşlemler için 24 Temmuz 2023’te Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar bugün itibariyle sona ermiştir” demişti. Ama bölgede doğa kıyımı sürüyor.
Yeniçağ
Şirketin unvanı değişti, kaderi değişmedi: Ayakkabı devi iflasla boğuşuyor18 izlenme
Atatürk Havalimanı arazisi için sofra kuruldu!100 izlenme
Saray İttifakı'na şok! Kamuoyu Afganistan'dan gelen göçmen akınından endişe duyuyor!92 izlenme
Gerçek işsiz sayısı 2 yılda 4 milyon arttı14 izlenme
Motorine bir zam daha geliyor! Bu geceden itibaren geçerli olacak43 izlenme
İsrailliler Gazze'de öldürülen çocuklarla dalga geçti Amsterdam sokakları karıştı!28 izlenme
İstanbul’da 300 dönümlük deprem toplanma alanı böyle imara açıldı46 izlenme
İmamoğlu’na vatandaş böyle dedi: "5 sene önce size oy vermedim ama bu sefer oyum size"44 izlenme