Akbelen direnişinin simge isimleri arasında yer alan ve 42 gündür tutuklu bulunan yaşam savunucusu Esra Işık'ın tahliye anları

9 izlenme 11 Mayıs 2026
Reklamlar


Akbelen direnişinin simge isimleri arasında yer alan ve 42 gündür tutuklu bulunan Yaşam Savucunucu Esra Işık hakkında tahliye kararı verildi.


Muğla Milas'ta Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazilerinin kamulaştırılmasına karşı çıktığı için 31 Mart'tan bu yana tutuklu bulunan Esra Işık, hakkında tahliye kararı verildi.

Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazilerinin acele kamulaştırılmasına karşı düzenlenen protesto sonrasında 30 Mart gecesi gözaltına alınan İkizköy Mahalle Muhtarı Nejla Işık’ın kızı Esra Işık, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla 31 Mart’ta tutuklanmış, daha sonra Muğla Cezaevi’nden Şakran’daki İzmir 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişti.

42 GÜN SONRA TAHLİYE

Işık, geçtiğimiz haftalarda hakim karşısına çıkmış ancak tahliye edilmemişti. Işık'ın tutuklu bulunduğu soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. 42 gündür tutuklu bulunan Esra Işık hakkında tahliye kararı verildiği ifade edildi.

"MÜCADELEYE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM..."

Işık, tahliyesinin ardından Sözcü'ye konuştu:

"Günlerdir toprağımdan köyümden ailemden sürgün edilmiş şekilde buradaydım. Ama dışarıda mücadelenin kaldığı yerden devam etmenin ferahlığını yaşadım hep içeride. Bu memleket köylü Esra Işık'a sahip çıktı. Herkese çok teşekkür ederim. Köyümden kozalak gelmiş ailem çam kozalakları getirmiş. Evet Esra Işık'a kelepçe vurdular ama bu ülkenin umuduna da toprağına da geleceğine de kelepçe vurulmaz. Biz bunu biliriz. Kaldığımız yerden mücadeleye devam edeceğiz. Biz yıllardır bu baskılarla mücadele ediyoruz. Yalnızca bir şirketle değil; köylüye yapılan haksız hukuksuz her şeyde mücadele ediyoruz. Hakkımızın torağımızın memleketimizin peşindeyiz. Buradayım. Bundan sonra mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tahliye beklemiyordum duyunca koğuştaki arkadaşlarıma sarılıp mutluluktan ağladım."

Kaynak:Halk TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir

"Meral Akşener’in iddia ettiği otel, Ayhan Bora Kaplan’ın ifadesinden çıktı" iddiası Dosyadan el çektirilen savcı talep etmişti: Sinan Ateş cinayetinde şüphelilerin kullandığı araçların PTS kayıtları ortaya çıktı! Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın cinayetinin altından ünlü iş insanının oğlu çıktı! Yabancı fenomen paylaştı: “Türkiye’de sokakta şortla gezmek"