Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali, işçilerin isyanı ile gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde maaşlarına zam yapılmadığı gerekçesiyle eylem yapan taşeron bir firmada çalışan işçiler, bir kez daha iş bıraktı.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, yaklaşık 700 işçi, firmanın kendilerine bildirdiği yüzde 40 oranındaki zammı yüzde 30'a çekmesi ve ödemeyi 1 Mart 2022 tarihine ertelemesi nedeniyle Akkuyu santralinden taşeron firmanın binasına yürüdü.
Protestoya katılan işçilerden biri Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Zammı yüzde 40'tan yüzde 30'a düşürdüler. Sözde bugün zam yatırılacaktı, ayın birine ertelemişler. Biz de bu yüzden ayaklandık" dedi.
Emekçi, işçilerin istediği zam oranını alana kadar işbaşı yapmayacaklarını ve taşeron firma önündeki bekleyişlerini sürdüreceklerini ifade etti.
Metrobüste eşinin alnını öptü diye yobazın biri 'edep' diyerek olay çıkardı !4875 izlenme
Marmara Üniversitesi’nden Erdoğan’ın diploması hakkında açıklama50 izlenme
Verem arttı hastaneler böyle mesajlar atıyor30 izlenme
'Dünya için en büyük tehditler' anketinde Türkiye üçüncü sırada!82 izlenme
WSJ: Hamas saldırısının arkasında İran var… ‘Orta Doğu’da büyük savaşın kapısı aralandı’34 izlenme
Eski AKP'li vekile milyonlarca liralık 'İlave İşler' ihalesi!28 izlenme
'Ekonomisi coşan' Türkiye’de 1 TL’lik döner izdihamı !148 izlenme
Ali Erbaş istifa edecek mi? AKP’den Diyanet açıklaması168 izlenme
‘Vatanım Sensin’ Atatürk sahnesiyle Türkiye’yi ekranlara kilitledi ! İşte o sahne...
Zabıta ekipleri sokakta satış yapan kadına müdahale etmek istedi, vatandaş kalkan oldu!
Kapanan şirketlerin yarısı İstanbul’da!
Erdoğan canlı yayında fena yakalandı! 'Sorudan sonra gözlerini çevirip...'