
NİYET DEĞERLERİ YOK ETMEK
Candan, AKP'nin 2016'da seçim yatırımı olarak millet bahçesi argümanıyla arenaya çıktığını belirterek, “Seçilen yerlere baktığımızda; kentlerin en stratejik ekolojik eşiklerini (Ankara'da AKM alanları, İmrahor Vadisi, Burdur'da Salda Gölü, İstanbul'da Yıldız Parkı vb.) sulak ve doğal alanlarını, kentsel açıklıkları, koridorlarını ve yeşil adım taşlarını, Cumhuriyet'in simge değeri yapılarını da içeren stadyum alanlarını, askeri lojmanlar ve askeri hastane alanları gibi zaten kentlerin açıkhava koridorlarında yer almış büyük alanları görüyoruz” dedi. Alan büyükleri ile kentlerin gelişmişlik ölçütlerini belirleyen kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak gibi bir kentsel standardı yakalamak olmadığının görüldüğünü dile getiren Candan, “Niyetin, dibe vuran inşaat sektörünün önünü açmak ve değerlerimizi yok etmek olduğu açıktır. Nerede bir millet bahçesi varsa yanında ya büyük ölçekli rant projeleri ya da yok etmek istedikleri Cumhuriyet değerleri vardır. Millet bahçesi, ‘Yeşil alan yapıyoruz' aldatmacası altında katmerli bir yıkım ve rant projesidir” ifadesine yer verdi.
TÖREN PİSTİ YIKILDI
“5 bölgeden oluşan AKM alanlarının 1. etabında başlayan, 398.5 milyon liraya ihale edilen millet bahçesinin, halk için değil EGO hangarlarının yerine yapılan devasa Merkez Ankara adı altındaki büyük ölçekli rant projesinin satışının artırılması ve Cumhuriyet değerlerinin yok edilmesi için planlandığı çok açıktır” diyen Candan, şöyle devam etti: “Yerinde yaptığımız tespitlerde tescilli kültür varlığı olan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Binası'nın ve Tören Pisti'nin yıkıldığı tespit edilmiştir. Millet bahçesi görsellerinde AKM binasının da yıkılarak yerine cami yapıldığı görülmektedir.”

Tezcan Karakuş Candan
“15.01.2019 tarihinde onaylanan kentsel tasarım projesine göre, ‘Yapılaşma otopark giriş çıkışları belirlenecek' denen plan notlarında, sürecin şeffaf yürütülmediği ve planın kamusallık ilkesinin çiğnendiği de çok açıktır” diyen Candan, şunları kaydetti: “Plan notlarında, AKM alanlarında spor alanı olarak belirlenen 2. bölgenin hemen karşısına gelen parantez içerisinde elle yazılan sağlık merkezi ibaresi ise tartışmalıdır. Gelecekte TCDD Gar yerleşkesinin bir bölümünün devredildiği Medipol Üniversitesi'ne yakın olan bu alanın da Medipol'e mi devredileceği kuşkularını oluşturmaktadır. Bu plan değişikliği millet bahçesi değil, katmerli rant bahçesinin plan değişikliğidir.”
İran, Basra Körfezi'nde ABD gemisini vurdu31 izlenme
Özgür Özel: "Kemal Bey’in böyle bir şeye tenezzül etmeyeceğini düşünüyorum. Zaten 6 gün sonra yapılacak kurultay var. 6 gün sonra genel başkanın seçilmesini takip edecektir"21 izlenme
Atatürk Evi’ne yok Keşkek Evi’ne var!91 izlenme
4 ilde karantina!116 izlenme
Kiev'de otobüs durağında bekleyen siviller Rus bombalarının hedefi oldu!140 izlenme
Yandaş Cem Küçük ek zam bekleyen emeklilere kara haberi verdi42 izlenme
RTÜK’te yandaş atamalar sürüyor!70 izlenme
ABD, 3 savaş uçağını kimin vurduğunu açıkladı22 izlenme
Elmalı davasındaki çocukların, tüyleri ürperten olayları anlattığı şok edici ses kayıtları!
CHP Lideri Özel'den 'asgari ücret' teklifi! "Kanun teklifini hazırladık, yarın veriyoruz"
İşsizler sokağa sığmadı
Cem Küçük bile ikna olmadı: "CHP iddianamesinde somut delil yok! Ceza çıkmaz"