19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye’nin dört bir yanında kutlanıyor.
Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda yapılan kutlamalarda dikkat çeken olaylar yaşandı.

Gaziantep’te yaşananlara dair Odatv’ye konuşan, Şahinbey Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, törendeki çelenk krizini anlattı.
19 Mayıs kutlamalarındaki törende AKP’nin çelenk getirmediğini belirten Kalkan, “Tören bittikten sonra alandan henüz ayrılmamıştım. AKP’nin anlaştığı bir çiçekçi, üzerinde ‘AK PARTİ’ yazan siyah çelengi getirdi ve diğer çelenklerin yanına koydu” dedi.

"VALİ, BELEDİYE BAŞKANLARI, KAYMAKALARDAN DA HİÇ KİMSE KATILMADI"
Kalkan, çelenk törenine dair ayrıca “Yine çelenk törenine Sayın Vali, Belediye Başkanları, kaymakamlardan da hiç kimse katılmadı. Cumhur İttifakı’ndan MHP de bir çelenk sunmayı çok gördü. Bunu da kamuoyunun vicdanlarına havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZİM İÇİN YAS GÜNÜ DEĞİL, BÜYÜK BİR BAYRAMDIR”
Uğur Kalkan, AKP’nin siyah çelenk göndermesine tepkisini şöyle dile getirdi:
“AKP Gaziantep il Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na önce çelenk göndermedi, tören bittikten sonra da siyah çelenk geldi. Siyah çelenk yası olanlar için gönderilir. Kendileri de bilsin ki bugün bizim için yas günü değil, büyük bir bayramdır. 99 Yıl önce bağımsızlık meşalesinin yandığı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği şanlı bir gündür. Daha öncekiler gibi kendi iktidarları da bir gün gelir geçer ama biz ulusal bayramlarımızı coşkuyla kutlamaya devam ederiz.”
.jpeg)
https://odatv.com/akp19mayiskutlamalarinasiyahcelenkgonderdi19051856.html
Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan korkutan asgari ücret değerlendirmesi: "Bir işe yaramayacak, üzgünüm..."36 izlenme
AKP’li Rönesans Holding’in Atatürk Havalimanı’nda yaptığı hastanenin tavanı çöktü! Bir bebek öldü, 2’sinin durumu kritik30 izlenme
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi40 izlenme
Son anketten çarpıcı sonuçlar: Sadık seçmenlerini kaybediyorlar!34 izlenme
Hafter masayı terk etti! Gerekçe; Türkiye…88 izlenme
Büyük iddia: "AKP'li vekiller Erdoğan'ın karşısına dikilecekler"44 izlenme
İmamoğlu'ndan çok sert açıklama: Erdoğan'a, yargıya, AKP ve ortaklarına seslendi32 izlenme
Ramazan’da okulda çocuklara kazı kazan11 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında 13 şüpheli için gözaltı kararı! Dönemin Tunceli Valisi'nin oğlu da gözaltında
Yine ABD, bildiğiniz gibi! Bakın Türk jetlerinin vurduğu teröristlere verdikleri kutunun içinde ne var.
Milyonlarca emeklinin kaderini belirleyecek o tarih belli oldu!
Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıranın kimliği belirlendi : Osman Sarıgül!