Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına yönelik tarih araştırmaları sürürken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Tekin, hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları için tarih verdi.
Atama takvimi öncesinde Bakan Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sorular üzerine Türkiye'de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptıklarını belirtti.
Tekin, şöyle devam etti:
"Kanun, öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak."
Dünya Gazetesi
MHP’nin Sinan Ateş davasında mahkemeye verdiği dilekçenin tamamı ortaya çıktı31 izlenme
ABD'nin yeni silahı bir anda herkesi yere yığdı: "Beynimiz patlayacak zannettik"7 izlenme
Cübbeli Ahmet’ten Kaftancıoğlu’na suç duyurusu34 izlenme
Gazeteci Barış Pehlivan'ın davası düştü, tahliyesinin önü açıldı.24 izlenme
Şehit cenazesinde skandal! Bayrakta Atatürk var diye minareden kaldırdılar!9 izlenme
İşte KKM’de saklanan tarihi fatura44 izlenme
Özgür Demirtaş doları tutmak için bütçeden yakılan parayı açıkladı31 izlenme
Atanamayınca besicilik yapan öğretmen ders verir gibi anlattı: "Her gün biraz daha zarar ediyoruz"12 izlenme
Cenaze töreninde provokasyona uğramıştı: Şehit Enes Budak'ın babası, Özgür Özel'i alnından öptü
Torpil iddialarıyla gündeme gelen rektör bu kez cami için IBAN verdi!
İmamoğlu’ndan ‘MOBESE ve Kanal İstanbul’ tepkisi: "Bu ihanet projesini mutlaka engelleyeceğiz. İleride sorumluları da bunun hesabını verecek"
Nebati modeli ekonomiye vatandaştan tepki: "Kayış sıyırdı… Ülke kaosa gidiyor"