Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına yönelik tarih araştırmaları sürürken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Tekin, hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları için tarih verdi.
Atama takvimi öncesinde Bakan Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sorular üzerine Türkiye'de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptıklarını belirtti.
Tekin, şöyle devam etti:
"Kanun, öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak."
Dünya Gazetesi
Keyfi ihale aşkıyla alfabeyi tükettiler!129 izlenme
Etek boyuna takan hakim, adliyeyi karıştırdı!233 izlenme
İmamoğlu talimatı verdi! Sel mağdurlarına büyük yardım geliyor!56 izlenme
AİHM, Erdoğan'ın açtığı iki davada Kılıçdaroğlu'nu haklı buldu83 izlenme
CHP'nin seçim koordinasyon merkezi saldırıya uğradı!141 izlenme
Cumhuriyetin 98'inci yılında Anıtkabir'de ziyaretçi yoğunluğu yaşandı!62 izlenme
Birleşik Kamu-İş: "Açlık sınırı Şubat'ta 10 bin TL’yi aştı"31 izlenme
İstanbul’un tüm ilçelerinde açıldı! Vatandaşlar faturaları 'Zam Duvarı’na asıyor44 izlenme
Çocuk tacizini ortaya çıkartan gazeteciye hapis cezası!
AKP'liler Simit Sarayı'nın sahibinin jetiyle Mekke'ye gittiler: Özel uçakla VIP hac
Aracındaki DNA eşleşmişti: Narin'in amcası zırhlı araçla adliyeye sevk edildi
En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı sızdırıldı: İşte en güçlü artış senaryosu