Bir süredir gündemde olan ve halktan yoğun tepki alan sokak köpeklerinin ‘katledilmesini’ öngören yasa teklifi dün TBMM’deki oylamada kabul edildi.
TBMM Genel Kurulu’nda oylanan, Sokak köpeklerinin öldürülmesini öngören 17 maddelik ‘kanlı yasa’ AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmiş oldu. ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi’ 224 hayır oyuna karşı 275 oyla kabul edildi. Oylama sonrası AKP’li vekiller bir klasiği gerçekleştirerek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Sokak köpeklerinin öldürülmesi teklifini kabul ettiren AKP’liler, sırıtarak çekildikleri fotoğrafın ardından tatlı yiyerek kutlama yaptı.

Ensar Vakfı’nda 45 çocuğa cinsel istismar skandalı sonrası dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz" demişti. HDP milletvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel, Ramazanoğlu hakkında, 24 Mart 2016'da Meclis’e gensoru önergesi vermişti. 4 Nisan’da reddedilen gensoru önergesi sonrası AKP’li vekiller Ramazonoğlu’na koşmuş ve güldükleri fotoğraflar kameralara yansımıştı.

AKP’li vekiller, Meclis Genel Kurulu’nda geçmişte de yapılan oylama sonrasında sırıtarak toplu hatıra fotoğrafı çektirmişti. Bunlardan birisi 1725 Aralık yolsuzluk operasyonlarında ismi geçen eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Zafer Çağlayan’ın Yüce Divanı gidip gitmemesi için yapılan oylamaydı. Eski bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi oylaması sonucunda, 4 ismin divana gitmemesi kararlaştırılırken AKP’liler gülerek toplu bir poz vermişti.

Kaynak: Gerçek Gündem
2023'te de zam yağmuruna devam: Kırmızı et ve yumurtaya zam!30 izlenme
41 ilde yapılan ankette birinci parti değişti!50 izlenme
Mevlüt okutulmasını hazmedemedi: Eski Ayasofya İmamı Boynukalın'dan hadsiz Atatürk sözleri9 izlenme
Sedat Peker, finali nasıl yapacak? 'Görüşmeleri o hareketlendirdi...'43 izlenme
Her yerde Erdoğan, İzmir'de Atatürk!210 izlenme
Halkbank eski Genel Müdürü Hakan Atilla’nın tek tutuklu sanık olduğu davaya New York’ta devam edildi228 izlenme
Boşandığı karısının kardeşini öldürüp, 2 kişiyi yaraladı21 izlenme
Kuzey Irak’tan acı haber: Üç şehit89 izlenme
Kriz sorulunca Halk Tv'ye başka, A Haber'e başka konuşuyor !
Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: "Beni de öldürecekler"
18 yaşındaki gencin isyanı gündem oldu! 'Babamdan haftalık 20 TL harçlık alıyorum. Almanca öğreniyorum, bu ülkeden gitmek istiyorum!'
'Milyonlarca işçi emekli olamayacak'