Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1925 yılında kurulan ve 2019 yılından bu yana kayyum heyet tarafından yönetilen Türk Hava Kurumu (THK), 96 yıl boyunca Türkiye’nin Uluslararası Havacılık Federasyonu’ndaki (FAI) tek temsilcisi oldu. Türk Hava Kurumu kurulduktan dört yıl sonra, 1929 yılında FAI’ye üye oldu.

THK, FAI’ye üye olduğu için planör, paraşüt, motorlu yamaç paraşütü, yamaç paraşütü, model uçak, balon ve yelken kanat gibi birçok sportif havacılık eğitimi ile bu eğitimleri tamamlayanlara uluslararası geçerliliği olan sertifika verebilen tek kurumdu. Türkiye’de, sportif havacılık alanında uluslararası anlamda geçerliliği olan tek sertifika verebilen tek kurum olan THK, söz konusu eğitimlerden gelir elde edip FAI ile ortaklaşa birçok uluslararası organizasyon da düzenliyordu.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 2025 yılının ağustos ayında, söz konusu yetkilerin THK’nın elinden alındığı öğrenildi. FAI tarafından verilen ve tüm spor dallarını kapsayan uluslararası lisanslama (sertifika) dahil sportif yetkileri ise resmen Türkiye Hava Sporları Federasyonu’na (THSF) devredildi.
THSF Başkanı Emre Şahin, daha önceleri konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu yetki daha önce Türk Hava Kurumu tarafından kullanılıyordu. Bu yetki devri ile spor kulüpleri, antrenörler ve sporcular için standartlaştırılmış eğitim programları oluşturulacak, teknoloji entegrasyonu hızlanacak, genç yeteneklerin keşfi ve desteklenmesi için daha etkin bir yol haritası belirlenecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Eski THY yöneticileri ise, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, sportif havacılık faaliyetlerinin bir rant alanı olarak görüldüğüne işaret ederek “THK’nin bu alandaki tüm yetkileri alınmak isteniyor. Sportif havacılık kurslarını kursları ve şampiyonaları Türkiye Hava Sporları Federasyonu bünyesinde düzenlemek ve THK’yi tam anlamıyla atıl hale getirmeyi, tabeladan ibaret hale getirmeyi amaçlıyorlar” sözlerini sarf etmişti.
TÜİK işsizlik azalıyor diyor ama umudunu yitirenler rekor kırdı!71 izlenme
AKP'liler, Ordu'da canice öldürülen Ceren Özdemir adına konuşan CHP'li kadın Meclis üyesini konuşturmadı !584 izlenme
AKP’de ‘İmamoğlu yorulacak’ umudu175 izlenme
Ballı ihale duygusallığı: Erdoğan'ın diğer damadı da siyasete girdi...184 izlenme
Dilan Polat, cezaevinde intihar girişiminde bulundu41 izlenme
Başbakan'ın arsasına sözleşme kıyağı! Yarkadaş: Bu nasıl adalet!278 izlenme
Sandık oyunları başladı! "Engelli raporunu bizzat getirdi!"343 izlenme
Bloomberg: Ekonomik sıkıntılar artarken Erdoğan’a destek en düşük seviyeye indi53 izlenme
Gümrükte virüslü domates alarmı! 45 günde 6 kez yakalandı: Tarım Bakanı'ndan açıklama geldi
Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül gözaltında
'Yeni süreci' ve Öcalan’a “sayın” diyen MHP’li vekili eleştiren Şehitler Derneği Başkanı'na İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu önce inkâr etti, sonra 'mahkeme kararı' okununca sessizliğe büründü!