Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin daha iyi görüldüğünü belirten Murat Yetkin "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dar bir kadroyla çalışması parti içinde rahatsızlık nedeni" dedi.
Yetkin, “Burada kilit isim Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, birkaç bakan dışında diğer bakanların çok etkisi yok. Bu AK Parti içinde belli bir gerilime yol açıyor. ‘Biz burada neciyiz’ duygusu hem parti kademelerinde hem milletvekilleri arasında giderek yaygınlaşıyor” diye konuştu.
Meclis’in açılması ile birlikte Ankara’da siyasi gelişmeler bağlamında ‘sıcak’ bir haziran ve temmuz ayının yaşanacağını söyleyen Yetkin, TBMM'ye gelecek olan yasa tekliflerinin çoğunlukla AKP’nin yaptığı değişiklik önerileri olacağını belirtti.
Hükümetin siyasi partiler ve seçim yasalarında değişiklik öngören bir hazırlık içinde olduğunu belirten Yetkin “Ama Anayasaya göre seçim kanununda yapılacak değişikliklerin ilk seçimde uygulanmaması öngörülüyor. Bu değişiklikler Meclis’ten geçerse nasıl olacak Anayasal bir değişiklik mi yapılacak. Burası bir muamma” dedi.
"CHP'NİN REDDEDİLEN TEKLİFLERİ DAHA SONRA AK PARTİ TARAFINDAN GETİRİLİYOR"
AKP’nin MHP ile kurduğu ittifak nedeniyle Meclis’te çoğunluğu elde tuttuğunu ve CHP’nin getirdiği her yasa teklifini kolaylıkla reddettiğini söyleyen Yetkin, reddedilen tekliflerinin daha sonra iktidar tarafından yapılan küçük değişikliklerle yeniden gündeme getirildiğini söyledi. Yetkin “Bunun en son örneğini Meclis kapanmadan önce gördük. CHP'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin gündeme alınması teklifi reddedildi. Ama hemen sonrasında AKP hemen hemen aynısını getirip kabul edildi” dedi.
Yetkin, yeni tip Koronavirüs sürecinde dünya genelinde bir otoriterleşme eğilimi olduğunu ve bu eğilimin giderek güçlendiğini, Türkiye’de de son zamanlarda da hükümetin söylem ve politikalarında böyle bir eğilim olduğunu söyledi. TBMM’nin ilk gündemlerinden birinin bekçilerin yetkilerinin genişletilmesi ile ilgili yasa teklifi olduğuna dikkat çeken Yetkin, meslek örgütlerinin seçimlerine müdahalenin de gündeme geldiğini hatırlatarak şöyle dedi:
“Rusya'da Putin örneği de bize bunu gösteriyor. Bu durum dünyadaki herkesi cesaretlendiriyor. Biz de yaparız diyorlar. Meclis'e gelecek ilk yasalar arasında bekçilerin yetkilerinin artırılması var. Zaten kısıtlama döneminde şiddet görüntülerine şahit olduk şimdi ne gelecek bilmiyoruz.”
Hükümetin ekonomi politikalarının inşaat, turizm ve perakende ticareti üzerine kurulduğunu ancak bu sektörler üzerinden yürütülen sistemin “sonuna gelindiğini” belirterek, "Erdoğan bunu görmek istemiyor. İnşaat, turizm ve perakende sac ayağından Türkiye'nin çıkması lazım. Bugün inşaatın Türkiye’de artık sürdürebilirliğinin sonuna geliyoruz. Turizmin bütün dünyada şekli değişecek. Eskisi gibi olmayacak” diye konuştu.
Yetkin, mevcut şartlarda erken bir seçimi mümkün görmediğini söyledi.
Depremde 99 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi’nin kurucusundan utanmaz savunma27 izlenme
"Şeref Madalyası" teklifi AKP ve MHP oyları ile reddedildi! CHP'li İlgezdi: Cumhur ittifakı Çanakkale kahramanlarına madalyayı çok gördü69 izlenme
Konya Belediyesi'nin 'montaj' dediği IŞİD kamyonunun, Rakka'daki videosu ortaya çıktı !295 izlenme
Erdoğan'dan emekliye müjde gibi müjde! Zamsız 'bayram ikramiyesi' bayram öncesi yatacakmış27 izlenme
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Yusuf Güney test için örnek verdi, Melisa Döngel serbest bırakıldı19 izlenme
Harç, ceza ve vergilere büyük zam!41 izlenme
Meral Akşener Erdoğan’a seslendi: Arkadaş azcık sus171 izlenme
Tunç Soyer: "Bir kira bir yuva kampanyasının internet sitesine dün akşam 3 milyon 700 bin siber saldırı oldu"45 izlenme
1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'a Mecidiyeköy'de biber gazı sıkıldı
Dışarı satıyoruz sanıyorduk: Meğer 8 kat fazla para ödeyerek geri alıyormuşuz!
AKP’nin ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirten sözleşmesi ortaya çıktı!
BİSAM: "Açlık sınırı Aralık ayında 8 bin 167 TL’ye yükseldi"