AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “EYT’yi yasalaştıracağız. 5 adımdan 4 tanesini gerçekleştirdik. EYT’yi şubat ayı içinde yasalaştırıp, mart ayı içinde de maaşlarını almalarını gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
EYT’de tarihle ilgili farklı açıklamalar hakkında konuşan Akbaşoğlu, “EYT ile ilgili hiç bir çelişkili durum söz konusu değil. Sadece mecliste takvimlendirme ile ilgili süreç söz konusu. Şubat ayında EYT’nin yasalaşacağına tanık olacağız. Bunun dışında herhangi bir tereddüt yok” ifadelerini kullandı.
EYT ile ilgili düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Yasanın meclisten geçmesinin ardından sigorta koşullarını yerine getiren, prim günü kriterini ve ödemesini sağlayanlar yaşa takılmaksınız emekli olabilecek
23 yıllık problemin çözümüne ilişkin teklif, 8 Eylül 1999’dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak. 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı EYT konusunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.
EYT'liler ilk iki şartı yerine getirmişlerse veya getirdiklerinde yaşa bakılmaksızın emekli olabilecekler. Bu şartlar; SSK'lılar için 5000 prim günü, kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi, BAĞKUR ve Emekli Sandığı'nda kadınlarda 20 tam yıl (7200 prim günü), erkeklerde 25 tam yıl (9000 prim günü).
Pakistanlı bir mülteci Yunan sevgilisini "dinime haraket etti" gerekçesiyle öldürdüğünü söyledi52 izlenme
‘İhanet’ kavgası büyüyor, Erdoğan ve Davutoğlu cephesi birbirine girdi!243 izlenme
KPSS soruşturması sürüyor: Yayınevi ve ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışı inceleniyor!63 izlenme
Yılmaz Özdil salonu gülmekten kırdı geçirdi 'Recep Tayyip Erdoğan feribotu bile Norveç’ten alındı !'16778 izlenme
İmamoğlu'ndan gece yarısı diploma tepkisi! "Kimseye anlatacak yüzleri olmayacak"32 izlenme
Petrol krizinin ortasında Türkiye'nin 52 yıllık anlaşması bitiyor! "Erdoğan'ın marifetiyle" diye uyardı27 izlenme
AKP'li kurmayları düğmeye bastı: Örgüt adına suç işleyenler cezaevinden çıkacak mı?49 izlenme
Vatandaş krizin reçetesini açıkladı 'Ekonomiyi bilmeyen adam nasıl düzeltsin? O getirdi bu seviyeye. Gitsin, ertesi gün enflasyon da dolar da altın da düşer!'74 izlenme