Cumhur İttifakı'nın iki ortağı AKP ve MHP arasındaki kriz gün geçtikçe büyüyor. Bahçeli bu konulara çok girmese de en yakınındaki isimler AKP'ye cevap veriyor. AKP ve MHP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da 'Kürdistan' demesi ile tırmanan krizden sonra AKP'nin İstanbul seçimi için Kürtçe şarkılarla halay eşliğinde vatandaştan oy istediği görüntüler ortaya çıktı.
31 Mart Seçimleri'nde AKP'nin kalesi olarak bilinen Esenyurt Belediyesi CHP'ye geçti. 31 Mart Seçimleri'nden önce Esenyurt Meydanı'nda HDP'liler Kürtçe şarkılarla halay çekerken AKP'liler ise tepki olarak büyük Türk Bayrakları açıyordu. AKP bu politikasında değişikliğe gitti. AKP, 23 Haziran İstanbul Seçimi için Esenyurt Meydanı'nda Kürtçe şarkılarla halay çekerek vatandaştan oy istedi. AKP standında hiç Türk Bayrağı olmaması dikkat çekti.
Yıldırım'ın, Kürdistan demesinden sonra sert tepki gösteren MHP'den nasıl bir hamle geleceği, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ne söyleceği merak konusu oldu.
İşte Esenyurt Haber'de yer alan o görüntüler:
YILDIRIM 'KÜRDİSTAN' DEDİKTEN SONRA NELER YAŞANMIŞTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Dersim ve Kürdistan çıkışına sosyal medyadan tepki göstermişti. Çiçek,"Binali Yıldırım PKK ve HDP'yi yerden yere vursa bile Dersim ve Kürdistan mebusu ifadeleri baştan sona yanlıştır." demişti.
MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ve canlı yayında söylediği sözlere Twitter'dan tepki göstermişti. Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:
"BAŞTAN SONA YANLIŞ"
"Binali Yıldırım konuşmasında Ekrem İmamoğlu'na destek veren PKK ve HDP'yi yerden yere vursa bile Dersim ve Kürdistan mebusu ifadeleri baştan sona yanlıştır. Bu konuları ihanetine araç yapanlara vitaminden başka bir şey değildir. Bölge halkı bu kavramlarla değil, HDP ve PKK'yı ezince devlete yakınlaşması artmaktadır."
"SIRITANLARIN AĞZINA SAKIZ VERMEYE HİÇ GEREK YOKTUR"
"31 Mart'ta çakma Karadenizli Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin yine Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek olması bu gereksiz ifadelerin kullanılmasından dolayı örtbas edilmektedir. Hele birde CHPPKK ilişkisine zerre ses etmeyen, 31 Mart'ta HDP'nin oyunu alırken 'HDP meşru parti değil mi canım' diye sırıtanların ağzına sakız vermeye hiç gerek yoktur.
"BU KARAKTERLERİN YAPISINI BİLEREK DAVRANMAK GEREKİYOR"
"Bunların yüzsüzlüğü, pişkinliği, algıda cazgırlığı ortada iken daha dikkatli olmak gerekiyor. Her gün teröristleşi alınırken 'Beka bitti' diye saçmalayanların karakteri ortada iken, bu karakterlerin yapısını bilerek de davranmak gerekiyor."
BİNALİ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?
Diyarbakır'da konuşan Binali Yıldırım, "İstiklal mücadelesini başlatırken Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz" demişti.
Binali Yıldırım, TRT Haber ve TRT Kürdi'de ortak yayınlanan programda "Bu ülkede bir Dersim hadisesi var. Dersim hadisesinden dolayı devlet adına özür dileyen bir iktidar var. Buna rağmen Dersim adını ağzına alamayan ve yaptıkları bu fahiş yanlışı bile ikrar edemeyen, kabullenemeyen bir CHP var. Burada yaşanan tezat, Kürtleri temsil ettiğini söyleyen partinin CHP ile ittifak halinde olması" demişti.
BAHÇELİ: MÜFLİS VE MELANET ÇEVRELERİN İŞİDİR
Bahçeli 31 Mart Seçimleri'nden önce, "Türkiye’de Kürdistan diye bir yer yoktur. Tarihin hiçbir döneminde de olmamıştır. Hem kazanıp hem kaybettirmek ancak ve ancak akıl tutulması yaşayan, mensubiyet bunalımına kapılan, zilleti baş tacı yapan müflis ve melanet çevrelerin işidir." ifadelerini kullanmıştı.
'KÜRDİSTAN DEMEK BÖLÜNME DEMEKTİR'
Bahçeli, Nevşehir’de düzenlenen mitingte de, "Cumhur İttifakı'nın haricinde hiç kimse de çıkıp 'Bu Kürdistan neresidir?' diye sormaya cesaret edemiyor. Kürdistan demek bölünme demektir, Kürdistan demek bekamızın imhasıdır. Türkiye'de Kürdistan yoktur, olmamıştır, olamayacaktır" demişti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/akpdenistanbuldamhpyikizdiracaksecimcalismasih5419.html
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı'dan TSK'ya yönelik skandal kimyasal silah iddiası31 izlenme
Lübnan'ı kana bulayan saldırının detayları: Mossad inanılmaz saldırıyı böyle gerçekleştirdi39 izlenme
Erdoğan'a bir kötü haber daha: Özel büyük fark attı!19 izlenme
CHP Elazığ Kadın Kolları'ndan Erdoğan hakkında suç duyurusu!38 izlenme
Erdoğan'dan Kanal İstanbul oyunu! Valilik eliyle belediyelere darbe!700 izlenme
Araç sahipleri dikkat: Benzine dev zam51 izlenme
Ambulans bile 5’li çeteden!35 izlenme
'Reisin dava adamıyım' diyen müteahhidin yaptığı site mezarlığa döndü29 izlenme
Her şeyimiz ithal oldu
Depremzede için gönderilen jeneratörleri saklayıp özel villada kullandığı iddia edildi: Tunceli Özel İdare Genel Sekreteri Yıldırım açığa alındı
Devir için onay verildi! 5 şehir hastanesi resmen yabancılara satıldı!
Erdoğan ‘operasyon yapılacak’ dedi, market hisseleri sert düştü