AKP Grup Başkanı Mehmet Naci Bostancı, İdlib'de meydana gelen ve 33 askerin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili olarak Türkiye Büyük Milet Meclisi'ne bir kapalı oturum talebinde bulunacaklarını açıkladı. Bostancı, "Salı günü kapalı oturum yapılması ve Milli Savunma Bakanının Meclisi bilgilendirmesini teklif edeceğiz" diye konuştu.
HDP VE CHP'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMA ÇAĞRISI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), TBMM Genel Kurulu’nun İdlib gündemiyle olağanüstü toplanması için bugün TBMM Başkanlığı’na başvuru yapmıştı. 29 Şubat saat 14:00'te TBMM'nin olağanüstü toplanmasını öngören önerge, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu.
Öte yandan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da İdlib’de yaşanan gelişmelere dair yaptıkları yazılı açıklamada, Meclis'i olağanüstü toplanmaya çağırmıştı. HDP'nin açıklamasında, "Halkların Demokratik Partisi olarak çağrımız; iktidarın öncelikle halkı ve Meclis’te grubu olan/olmayan tüm partileri acilen şeffaf bir şekilde bilgilendirmesi için Meclis’in olağanüstü toplanmasıdır" ifadelerine yer verilmişti.
NE OLMUŞTU?
Dün (27 Şubat) akşam saatlerinde İdlib’de Türkiye askerlerinin hava saldırısı ile vurulduğu iddiaları sosyal medyada dolaşıma girdi. İlk anlarda bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan iddiaların ardından gece yarısına doğru açıklama yapan Hatay Valisi, İdlib’in güneyinde Suriye’ye ait jetlerin saldırısı sonucu 9 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada 22, üçüncü açıklamada 29, dördüncü ve son açıklamada ise 33 askerin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Gelişmenin gündeme düşmesi ardından Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı güvenlik zirvesi düzenlenirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin genel merkezinde kurmaylarıyla bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de genel merkezde kurmaylarıyla birlikte gelişmeleri takip etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Balıkesir programını iptal ederek Ankara’ya döndü. Saray’daki güvenlik zirvesinden Türkiye’nin sınırlarının mülteci göçüne açılması kararı çıktı. İdlib’deki gelişmelerin ortaya çıkması ardından sosyal medya ve internete erişimde engelleme kaynaklı güçlükler yaşanıyor.
AA
https://www.birgun.net/haber/akpdentbmmdekapalioturumteklifi289816
Z kuşağından Millet İttifakı'na büyük destek!54 izlenme
Edirneli esnaf 'İşte 2022 Türkiye'si. Vatandaş ikinci el ayakkabıyı bile alamıyor!'58 izlenme
Casusluk davasında üçüncü duruşma: Ekrem İmamoğlu ve Merdan Yanardağ dahil 4 kişi hakkında karar29 izlenme
Erdoğan “Uzay’a bir Türk göndereceğiz” demişti, ayrılan bütçe alay konusu oldu79 izlenme
Madenciden holding patronunun uykularını kaçıracak konuşma25 izlenme
Bir sigara grubuna daha zam geldi: Fiyatlar belli oldu88 izlenme
Bahçeli KKTC'ye '82. il' dedi: CTP'den sert tepki21 izlenme
Gaziantep'teki 8 yaşındaki çocuğa tecavüz olayını yayınlamayan havuz medyasına vatandaştan mesaj var !158 izlenme