AKP, “Tapu Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” başlıklı 31 maddelik düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu.
Kanun teklifinin en dikkat çeken maddesi ise belediyelere ilişkin düzenleme oldu. Teklifte, AKP’nin 2019 yerel seçimlerinde belediyeleri kaybetmesinin ardından, belediyelerin şirket ve kooperatif faaliyetlerine yönelik yetki alanını daraltması hedeflendi. Düzenlemeyle, belediyelerin bu alanlardaki işlemlerinde Cumhurbaşkanı’nın tek yetkili merci haline gelmesi öngörülüyor.

Teklif kapsamında, belediyelerin ve bağlı kuruluşların dolaylı ya da bedelsiz şekilde şirket edinmesi, şirket kurması veya kooperatiflere ortak olması, Cumhurbaşkanı onayına bağlanacak.
Bu düzenleme, yerel yönetimlerin ekonomik ve ticari faaliyetleri üzerindeki merkezi denetimi artıran en kritik maddeler arasında yer alıyor.
Adıyaman’da 4 çocuk 64 saat sonra sağ çıkartıldı, ilk sözü “annem nerde” oldu62 izlenme
Depremzedeler için yapılan evlerin kurasından kendisine de ev çıkan AKP'li Şamil Tayyar, kendi açıklamaları olan habere 'fitne' dedi23 izlenme
Bir rakı grubuna daha zam!38 izlenme
Sedef Kabaş'tan haber var51 izlenme
Eren Bülbül 22 yaşında24 izlenme
Cumhuriyet düşmanı Halil Konakçı'ya Erzurum'da protesto22 izlenme
Kayyumun ilk icraatı AKP’li ismi başkan yardımcısı yapmak oldu18 izlenme
11 kız öğrencisine tacizle suçlanan müdüre 149 yıl hapis istemi!51 izlenme
CHP'ye yapılan ablukanın sebebi bu anket mi? İktidarın her adımı puan farkını daha da açıyor
Zamlardan sonra düğün takıları da değişti! Damada ayçiçeği yağı ve çay taktılar!
İktidar özel hastanelere kıyamadı! Özel hastaneler Covid-19 ücreti almaya devam edecek!
FETÖ'den ihraç edilen şehidin babasına iade-i itibar