İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, geçmiş dönemde yabancı bir şirketin bir Arap ülkesine satışını yapamadığı füze rampa araçlarını, itfaiye aracına çevirip 1.5 milyon avroya İBB’ye sattığını açıkladı.
İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'nın her hafta sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı bağlantıların bu haftaki konuğu olan Doğan Subaşı İstanbul'un 2021 bütçesi ve İBB’ye dair kamuoyunda tartışılan konularla ilgili konuştu.
Subaşı şunları söyledi: “İBB’nin 2021 bütçesinde İtfaiye Daire Başkanlığı’nın bütçesinin neden bu kadar yüksek olduğunu sorduğunda, yetkililer yeni araç alımına gideceklerini söylediler. Sebebi ise geçen dönemde İBB’ye satılan ve tanesi 1,5 milyon avro olan 'Koca Yusuf' adlı araçların İstanbul’da sokaklara bile giremeyecek kadar büyük ve işlevsiz olması… Bir yabancı şirket, bir Arap ülkesine bu araçları füze rampası olarak satacakmış ama onlar bu araçları beğenmeyince araçları itfaiye aracı olarak değiştirip İBB’ye satmışlar. Yakıt tüketimi yüzde 100 ve tek bir firma ürettiği için bakım masrafı çok yüksek. Hiçbir ülkede de kullanılmıyor. Gerçekten akıl alır gibi değil.”
Gündemdeki önemli bir konu olan borçlanma yetkisi üzerine konuşan CHP’li Subaşı, "2020 yılı için 4,3 milyar lira borçlanma yetkisi istedik, AK Partililer bunu sadece 2,6 milyar TL'sini verdiler. Geçen OcakŞubat aylarında kendilerinden borçlanma yetkisi istedik, kasımda verdiler. OcakKasım arası döviz kuru sert yükseldi. Yüzde 8 olan faiz şimdi yüzde 18'e çıktı. Dolayısıyla AK Parti eliyle yapılan kredi yetkisinin geciktirilmesinin 16 milyon İstanbulluya ek faiz yükü 192 milyon TL oldu" dedi.
https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/akpdonemindeibbyefuzerampasisatilmish168277.html
Türkiye'de sitelerde aidat göçü büyüyor: Sadece İstanbul'da 117 bin kişi taşındı15 izlenme
Bakan Koca gerçek vaka sayısını ağzından kaçırdı: 1.2 milyon!126 izlenme
CHP’li vekiller kayıp 309 milyon liranın peşine düştü!147 izlenme
Kadıköy'de taksiciyle ücret tartışması olaylı bitti30 izlenme
Türkiye’de üç günlük milli yas ilan edilecek33 izlenme
Öz kızına cinsel istismarda bulunan babaya 19 yıl 3 ay hapis cezası verildi!233 izlenme
Piste Yürekleri Ağıza Getiren Kaza33 izlenme
"Maskesiz sokağa çıkmak yasak ama maske yok"75 izlenme
Sahte imza soruşturmasında pes dedirten detaylar: Ehliyet sonucu 10 puandan 72'ye yükseltildi, 22 de suç kaydı var!
Suriye Türk mallarını veto etti: Bakanlıktan teselli açıklaması geldi
Bakan Çavuşoğlu: İsveç'in bir karar vermesi gerekiyor, bu ortamda üçlü görüşmenin bir anlamı olmayacak
Meclis komisyonunda Şimşek tartışması