AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İETT'nin bozulan otobüslerinin iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin de bağlı olduğu Albayrak Grubu tarafından çekildiği ortaya çıktı. İETT, Albayrak Grubu'na “Yol YardımÇekici ve ÇekiciKurtarıcı Aracı Kiralama” ihaleleriyle 10 yılda 20 milyon TL ödedi.
İETT Genel Müdürlüğü, 2010, 2015, 2017 ve 2019 yıllarında İETT yönetim ve denetiminde bulunan hatlarda hizmet veren otobüslere her türlü müdahale için (arıza, kaza, hasar, yoldan çıkma, vb.) “Yol YardımÇekici ve ÇekiciKurtarıcı Aracı Kiralama” adı altında ihaleler düzenledi. Bu ihaleleri Albayrak Grubu’na ait Platform Turizm Şirketi ile Sistemli Dağıtım Şirketi aldı. İETT dört ayrı çekici kiralama ihalesiyle Albayrak Grubu’na bağlı bu iki şirkete toplam 20 milyon 35 bin TL ödedi.
Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019’da yerel seçimlerin ardından mazbatasını 17 Nisan 2019 tarihinde almıştı. Albayrak Grubu da İETT de son aldığı son çekici kiralama ihalesini, İmamoğlu mazbatasını almadan yaklaşık iki hafta önce, yani 3 Nisan 2019 tarihinde aldı. İETT’den aldığı son çekici kiralama ihalesine tek başına katılan Albayrak Grubu’na bağlı Sistemli Dağıtım Hizmetleri’ne 2 milyon 759 bin TL ödendi.
ERDOĞAN'IN YAKIN ARKADAŞI
YeniŞafak gazetesinin bağlı olduğu Albayrak Grubu kamudan son 11 yılda yaklaşık 7 milyar TL değerinde 437 ihale aldı. Tayyip Erdoğan'ın İBB başkanı olduğu dönemde İBB’den aldığı ihalelerle hızla büyümeye başlayan Albayrak Grubu, AKP döneminde servetini katladı.
Holding patronlarından biri olan Nuri Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın arkadaşı.
Albayrak Holding, AKP iktidarı döneminde kamunun elindeki kağıt fabrikasını ve şeker fabrikalarını da satın aldı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/akpdonemindeiettotobuslerininbakimibileyandasagitmish98625.html
İliç'te 3 işçinin daha cesedine ulaşıldı36 izlenme
Bütün dünya onu arıyor! 8 milyon euro çalan Yasemin Antalya’da tatilde mi?54 izlenme
O İSPARK çalışanının yazlığı, lüks aracı, iş makinesi varmış!745 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 26.099 yeni vaka tespit edildi, 22.024 kişi sağlığına kavuşurken, 157 kişi hayatını kaybetti!48 izlenme
Almanya, Türkiye’ye giden çifte vatandaşların pasaportuna el koyuyor!46 izlenme
10 ayda 21 bin şirket kepenk indirdi29 izlenme
Emekli maaşı ne kadar olacak? İşte 2019 emekli maaş zammında son durum901 izlenme
Dehşet otelin hesabından dikkat çeken paylaşım: Bir gecelik fiyatı dudak uçuklattı!53 izlenme
Kimsesiz engelli kızın hesabındaki milyonların izi AKP'li başkanın baldızına çıktı
İstanbul'un göbeğinde, Faslı gaspçılar Ürdünlü genci bağlayıp kırbaçladı!
Ekrem İmamoğlu'ndan iktidara sert mesajlar: "2019'dan yeterli dersi alamadılar"
Karşılamak için metrelerce kuyruk oluştu!