Mahkemeler tarafından iki kez yürütmeyi durdurma kararı verilerek ÇED gerekli değildir raporu iptal edilen balıkçı barınağı, üçüncü kez ÇED raporu almak için başvuru yaptı.
Süreç devam ederken belediye balıkçı barınağını tamamlandı. Belediye’nin mahkeme kararlarını hiçe sayarak çalışmaya devam etmesi üzerine, ORÇEV mahkeme kararlarını uygulamayan görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

BAKANLIK İZİN VERMEDİ, BAŞKAN GÜLER’E KALKAN OLDU
ORÇEV’in suç duyurusu üzerine mahkeme kararlarını uygulamayan görevliler hakkında Ordu Valiliği, soruşturma izni vermedi. AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler hakkında ki suç duyurusuna da, İçişleri Bakanlığı’ndan izin çıkmadı.
Balıkçı barınağına karşı olmadıklarını sadece yerine karşı çıktıklarını açıklayan ORÇEV açıklama yaparak, şöyle denildi:
“Ordu Büyükşehir Belediyesi Melet Irmağı doğu tarafına balıkçı barınağı yapıyor. Dernek olarak balıkçı barınağına karşı olmadığımızı, olamayacağınızı sürekli söyledik. Dernek olarak yerine karşı çıkıyoruz. Irmak ağızlarında balıkçı barınağı olmaz.
Yer de gösterdik ancak bildiklerini okuyorlar. Ekoloji, kamu yararı umurlarında değil. İki kez Valilikten ÇED Gerekli değildir kararı aldılar. İkisine de dava açtık. Bilim insanları ve mahkeme balıkçı barınağının sakıncalarını da vurgulayarak ÇED kararını iptal etti.
Şimdi yeni ÇED için bakanlığa başvuru yaptılar, ÇED süreci devam ediyor. Ancak daha ÇED çıkmadı ama barınak bitirildi. Mahkemenin kararlarına uyulmadı.
Bu konuda suç duyurusu yaptık, Bakanlık soruşturmaya izin vermeyerek yasa, yönetmelik ve mahkeme kararına uymayan Başkan Hilmi Güler’i koruma yolunu seçti.
Her şey yasa ve yönetmeliklere göre olmalı. Ne yazık ki, belediye yönetiminde böyle bir anlayış yok. Kamu görevlilerinin yargılanmasını engellemeyin, korumayın”
Sözcü
İBB'ye yeni operasyon: 14 kişi için gözaltı kararı59 izlenme
Yurttaşlar 269 kişinin öldüğü Rönesans Rezidans davası için haykırdı: "Ne olur adalet!"17 izlenme
İzmir Şehir Hastanesi açıldı, sorunlar diz boyu! ‘İdare edin’ dönemi36 izlenme
Yeni eğitim modeli: Haremlik selamlık!42 izlenme
MHP'den Mansur Yavaş tehdidi! "Kendilerini yakacaklar"255 izlenme
Eşel Mobil sistemi çöktü, akaryakıta peş peşe gelen zamlar gıda fiyatlarını uçurdu39 izlenme
AKP'li belediyenin aylık gazete abonelik ücreti dudak uçuklattı!120 izlenme
Hulusi Akar'dan İncirlik açıklaması: “Bizim ABD ile ilişkilerimiz, anlaşmalarımız var”39 izlenme
İBB'den metrobüs hamlesi: Metrobüsler için yeni proje
Adana 20 dakika arayla 3 depremle sarsıldı!
Girdiği tekelde “Müslümanım diyorsunuz ama alkol satıyorsunuz” diyen kişi dayağı yedi!
Dış basın, Türkiye’nin NATO itirazını geri çekmesini böyle gördü: ‘Erdoğan, direnmekten vazgeçti’