MetroPOLL Araştırma, 28 ilde 812 Nisan tarihleri arasında toplam bin 202 kişi ile CATI yöntemiyle (Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) gerçekleştirilen anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.
Şirketin yöneticisi Özer Sencar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşlara, “Sizce Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olmasaydı tutuklanır mıydı?” sorusunun yöneltildiği görüldü.
Vatandaşların, yüzde 56,8'si “hayır” yanıtını verirken, yüzde 30,7'si “evet” yanıtını verdi.
Fikri olmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 12,5.
AKP’li seçmen ağırlıklı olarak İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasaydı da tutuklanacağını düşünürken, MHP’li seçmende durum daha farklı.
MHP'li seçmenlerin yüzde 44,1'i İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasaydı da tutuklanacağını düşünürken, yüzde 39,2'si ise "hayır tutuklanmazdı" yanıtını verdi.

Sözcü
İşte Katar'ın Borsa İstanbul için ödediği para!63 izlenme
Merkez’den Botaş’a Şubat'ta rekor döviz satışı!47 izlenme
Market genelgesine vatandaşlardan tepki var!52 izlenme
TRT’de tepki çeken görüntü!99 izlenme
Bakan Bilgin'den emekli maaşlarıyla ilgili itiraf gibi açıklama61 izlenme
Murat Ongun'un gözaltına alındığı anların görüntüleri ortaya çıktı96 izlenme
Bir zam da doğalgaza! İşte yeni tarife tablosu55 izlenme
Akın akın geliyorlar: Tek köyden 300 Afgan mülteci Türkiye'ye giriyor! Kaçak giriş sayısı günlük 500 ila 1000 kişiye çıktı!58 izlenme