Sözlerin iki yıl sonra yeniden eski yerine konulmasından dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Büyük Önder Atatürk’ün 11 Haziran 1937’de Trabzon’a son gelişinde malvarlığını Türk Milleti’ne armağan ederken söylediği sözlerin Atatürk Köşkü’nden kaldırılmasına tepki göstermişti. Kaya, Atatürk’ün “Mal ve mülk bana ağırlık veriyor, bunları milletime vermekle ferahlık duyuyorum.

İnsanın serveti, kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha neler vermek istiyorum” sözlerinin Atatürk Köşkü’ndeki yerine konulması çağrısında bulunmuştu.

“BURAYI ANLAMLI KILAN SÖZLER”
Sözlerin yerine konulmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Kaya, “Bundan birkaç ay önce Vasiyet Odası’na geldiğimde hayal kırıklığı yaşamıştım. Büyük Önder Atatürk’ün malvarlığını Türk milletine bağışlarken söylediği sözler maalesef buradan kaldırılmıştı. Bugünkü ziyaretimizde görüyoruz ki; o anlamlı sözler burada yerini bulmuş. Konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirmiştim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, sözlerin yerine konulacağını söylemişti. Söz yerine konulmuş, ben teşekkür ediyorum. Burayı özel kılan, bu köşkü tanınır yapan, anlamlı kılan temel mesele budur. Atatürk’ün mal varlığını bağışladığı yer burasıdır, bu söz olmasaydı çok anlamlı olmayacaktı” dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki CHP’li belediye başkanlarını Trabzon’da ağırlayan Ortahisar Belediye Başkanı Kaya, heyetle birlikte Atatürk Köşkü’nü ve köşkteki Vasiyet Odası’nı ziyaret etti.
Sözcü
Sedat Peker'den flaş 'video' açıklaması: "Seçin bir gazeteci..."50 izlenme
Deprem ihaleleri yine tanıdığa gitti!61 izlenme
Ek vergi ve zamların nedeni belli oldu: Merkez Bankası üç ayda 132 ton altın sattı!40 izlenme
Ukrayna, Rusya'nın Bryanski şehrindeki bir petrol tesisi ile mühimmat deposunu füzelerle vurdu!68 izlenme
Gülben Ergen, Narin’in annesine öfke kustu! "Bu kadının Allah'ı yok"41 izlenme
Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri Hüseyin Eligül'de Seçil Erzan'a 500 bin dolar kaptırmış! Peki zabıta memuru bu parayı nasıl buldu?57 izlenme
Binalı Yıldırım’ın bakışı Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez’den kaçmadı78 izlenme
Alevilerden flaş çıkış: ‘Artık eskisi gibi değiliz. Bizden oy alacaksanız…’1115 izlenme
Yılmaz Özdil'den Bahçeli'ye 'Öcalan' önerisi
Ahbap soruşturmasında yeni gelişme: İş insanı Hüseyin Başaran ve 6 kişiye tutuklama talebi
Bakan Yardımcısı, kamu bankaları kanalıyla döviz satışını onaylamadığı için mi görevden alındı?
Erdoğan’ı sarsan anket! Seçim anketi yayınlandı