Manisalılar Derneği tarafından düzenlenen sabah kahvaltısına AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AKP Manisa İl Başkan Vekili Levent Ödemiş, Saadet Partisi İl Başkanı Zekai Yılmaz, AKP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, AKP Manisa Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, AKP'li Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Manisa Bakkallar Odası Başkanı Saffet Taşkıncan, Manisa Marangozlar Odası Başkanı Zeki Apak, Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, eski MHP Manisa İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, iş insanları ile dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Kahvaltıya katılanlar ise sosyal mesafeye de maske tedbirlerine de uyulmadığı görüldü.
FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI
Manisalılar Derneği Başkanı Yunus Emre Şahin'in ise sosyal mesafesiz ve maskelerin olmadığı sabah kahvaltısının fotoğraflarını ise ‘Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı' başlığıyla sosyal medyadan paylaşması dikkatleri çekti.
Pandemi kurallarına uyulmadığı, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı ve maskelerin takılmadığı sabah kahvaltısının vaka sayılarının arttığı bir dönemde gerçekleştirmenin doğru olmadığını dile getiren Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
''Corona tedbirleri kapsamında alınan tüm önlemler ve yasaklar sadece vatandaş kesimini değil, eşit bir şekilde toplumun tüm kesimini ilgilendiriyor. Bu nedenle de bu tedbirlere tüm kesimlerin uyması lazım.
Ancak son günlerde görüyoruz ki bu tedbirler iktidar partisi tarafından kendi çıkarı için farklı şekillerde kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor. Bunu siyasi iktidarın yaptığı kongrelerde ve birçok ilde halen devam eden toplantılarında net bir şekilde görüyoruz.
Tedbirleri ve vaka sayılarının artışlarını ciddiye almadığını gösteren iktidar, Manisa'da bazı sivil toplum örgütlerinin bu tür etkinlikler yapmasına sebep oluyor.
Toplumun hiçbir kesiminin veya hiçbir siyasi partinin kendisini pandemiden üstün görmemesi gerekir. Bu tür etkinlikler halkın sağlığını daha çok tehlikeye atan etkinliklerdir.
Bu tür etkinlikler toplumun Covid19 ile mücadeleyle ilgili güvenirliliğini de şüpheye düşürüyor. Bu tür etkinlikleri gören vatandaşlar virüs ile mücadelede daha gevşek davranıyor.
Covid19 kimseye ayrıcalık tanımaz. Eğer bu tür kahvaltı etkinlikleri veya buna benzer etkinlikler devam ederse pandeminin önüne geçmek mümkün olmaz. Şuhu unutmayalım ki pandemi de yapılan her hatanın cezasını sağlıkçılar, esnaf ve vatandaş çekiyor.
Bu nedenle öncelikle siyasi partiler olmak üzere toplumdaki tüm kesimleri Covid19 ile mücadelede daha hassas davranmaya davet ediyoruz.''
Financial Times: Erdoğan büyük kentleri ve gençleri kaybetti350 izlenme
Kızı için emekliliğini ertelemişti, bu sabah şehit düştü27 izlenme
Son araştırmada dikkat çeken sonuç: Bu pazar seçim olsa...68 izlenme
Lise etkinliğinde HÜDA-PAR bayrağı açılması gerginlik yarattı36 izlenme
Ankara Barosu Başkanı: Sıra bize geldiyse bedel öderiz133 izlenme
AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, CHP'li belediyelerin gelirine el koymuş: Tam 35 milyon 600 bin TL!44 izlenme
Prof. Dr. Görür'den uykuları kaçıracak açıklama30 izlenme
Parkta oturanlara ceza yağdı! Bütçe açığı böyle mi kapatılacak?54 izlenme
Türkiye'den liyakat manzaraları: 'Çok Yaşa Tayyip Dede' şarkısını yaptı, Genel Müdürlüğü kaptı!
Jandarmayı karşısında gören itirafçının dili çözüldü: "Bildiğim ne varsa size anlatacağım"
Video çekip yayınlayan sığınmacı kadın ve erkekten Türklere skandal sözler! "Biz gitmeyeceğiz siz gideceksiniz"
Merkez Bankası faizi düşürdü, gözler bankalara çevrildi: Kredi faizleri ne zaman düşecek?