İngilizler, Türkiye’den giden 400 bin koruyucu kıyafeti kendi standartlarına uygun bulmadı.
The Guardian’ın ulaştığı bilgilere göre, İngiliz Sağlık Bakanlığı Ulusal Sağlık Sistemi’nin ihtiyacı için Türkiye’den getirilen koruyucu kıyafetlerin İngiliz sağlık sistemi standartlarına uymadığını doğruladı.
Gazetenin haberine göre, başkent Londra’daki Heathrow Havalimanı’na yakın bir bölgede tutulan malzemelerin geri ödeme talebiyle iadesi istenecek.
Türkiye’de üretilen benzer koruyucu kıyafetler mart ayından beri Türkiye’deki sağlıkçılar tarafından kullanılıyor.

NE OLMUŞTU?
İngiltere’deki corona virüsü salgını sırasında sağlık çalışanları yetersiz koruyucu malzeme nedeniyle isyan etmiş ve koruyu malzemeler olmadan çalışmayacaklarını açıklamıştı.
Ülkede yaşanan çok sayıda ölümün yanında yaşanan malzeme kıtlığı İngiliz hükümetini harekete geçirmiş ve İngilizler Türkiye’den koruyucu malzemelere karşı uygulanan ihracat yasağının gevşetilmesi talebinde bulunmuştu.
İngiliz basını Türkiye’den gelecek malzemeleri günlerce manşetlerine taşımış ve iki ülke arasında kısa süreli bir koruyucu ekipman diplomasisi yaşanmıştı.
Aşılan diplomatik sürecin ardından Türkiye’den yola çıkan 400 bin ekipman 22 Nisan gecesi İngiltere’deki Brize Norton Havaalanı’na inmişti.
Atilla davasında Zarrab’ın 5’inci günü…932 izlenme
MEB ‘uyuşturucuyla mücadele’ görevini Diyanet’e devretti: Madde bağımlısına dua okuyacaklar130 izlenme
Yılın hekimi seçilmişti: Dr. Yavuz Durmuş, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti93 izlenme
Tefeci faciası: Önce baba, sonra oğlu intihar etti…93 izlenme
Yurt ücretlerine zam yolda36 izlenme
İlk sonuç alındı! O 140 kişi oy kullanamayacak!130 izlenme
Amasya’da üreticinin isyanı: “Soğanımızı söktük tarlada, satamıyoruz. Soğan elimde kaldı, markette 15 lira olmuş ben 3 liraya satamıyorum. Alan varsa gelsin alsın”30 izlenme
Erdoğan 2019'da 'Kahramanmaraş'ta imar barışıyla 144 bin 556 Maraşlının sorunu çözdük' diye müjde vermiş!48 izlenme
Gezi Davası'ndaki karar yurdun dört bir yanında vatandaşları sokağa döktü!
Yabancı yatırımcıya 'müjde' vatandaşa sabır! Şimşek yine zaman istedi
Prof. Dr. Kutlu'dan, Bakan Koca'ya zor sorular!
Murat Çalık doktorları bile şaşkına çeviren ameliyat sürecini anlattı! "Bir gün boyunca aç susuz kaldım"